Eleva naţionalistă din Covasna, susţinută de români în stradă

A purtat o bentiţă tricoloră de Ziua maghiarilor de pretutindeni şi a iscat un scandal de proporţii în rândul comunităţii din Covasna. A fost ameninţată pe facebook cu moartea şi jignită de colegii de etnie maghiară, iar acum e la un pas de a fi exmatriculată din liceu. Sabina Elena, eleva acuzată că a sfidat cea mai importantă sărbătoare a maghiarilor e susţinută de mii de români pe Internet ori în stradă.

UPDATE ORA 11.25: Miting de susţinere şi în faţa liceului din Covasna

Zeci de localnici din Covasna şi elevi ai Grupului Şcolar "Korosi Csoma Sandor", îmbrăcaţi în costume naţionale româneşti şi ţinând în mâini steaguri tricolore, s-au adunat în faţa liceului pentru a manifesta paşnic faţă de presiunile la care a fost supusă eleva română după ce a purtat tricolorul la o manifestare a maghiarilor.

În Alba Iulia, Arad, Bistriţa, Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş şi Chişinău vor fi organizate azi “mişcări de solidarizare”, pentru susţinerea elevei din Covasna împotriva căreia s-a ridicat aproape toată cimunitatea maghiară din oraş. Sabina Elena, elevă a liceului “Korosi Csoma Sandor”, e ameninţată acum cu exmatricularea, deşi acest lucru este imposibil întrucât învăţământul este obligatoriu până la clasa a X-a. În plus, ea se va alege cu scăderea notei la purtare pentru că i-a sfidat pe colegii ei maghiari purtând o bentiţă tricoloră de Ziua maghiarilor.

Pentru acest gest, adolescenta a fost jignită şi ameninţată cu moartea în mediul virtual. “Jos Sabina ţigan Elena! Moarte Sabina Elena! Trăiască Ungaria Mare! Ţinutul Secuiesc de libertate! Ardeal, nu România! Româ-nia ţigănia!”, au fost jignirile aduse fetei, conform rtv.net.

Colegii fetei au realizat o pagină pe facebook, “Alături de Sabina”, pentru a-şi susţine colega. Zeci de români au postat comentarii şi şi-au manifestat simpatia faţă de gestul fetei.  “Tot respectful pentru tine domnişoară. Eşti un exemplu”, “Felicitări Sabina pentru frumoasa lecţie dată tuturor românilor”, “Capul sus, Sabina! Românii sunt alături de tine”, sunt câteva dintre mesajele de susţinere venite de la internauţi.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1