Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica? Ce spune fostul ministru

Ultima actualizare:

    Elena Udrea a fost condamnată în prima instanță în dosarul Gala Bute, la șase ani de închisoare
Elena Udrea a fost condamnată în prima instanță în dosarul Gala Bute, la șase ani de închisoare

Surpriză în ultima zi a recursului în dosarul Gala Bute! Avocatul Elenei Udrea a anunţat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fostul ministru a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica. Potrivit Știrileprotv.ro, Elena Udrea a cerut să fie audiată prin video-conferință, așa cum s-a procedat în cazul omului de afaceri Sebastian Ghiță.

UPDATE 14.45 Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Elena Udrea a declarat că are statutul de refugiat politic. ”Am solicitat acest statut în februarie, am fost audiată în martie și am primit statul pentru un an de zile pe 21 martie. În acest moment sunt supusă statutului refugiaților, cu toate drepturile pe care le au refugiații și cetățenii costaricani”, a insistat Udrea.

Anunţul că Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica a fost făcut la termenul de vineri, 13 aprilie, al procesului în care se judecă recursul în dosarul Gala Bute. Pe 29 martie 2017, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul “Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins însă cererea depusă de Elena Udrea de a fi audiată la distanţă în dosarul "Gala Bute", prin videoconferinţă sau comisie rogatorie, deoarece nu rezultă din înscrisurile depuse de avocaţii săi că a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica. 

"Din înscrisurile prezentate, emise de autorităţile din Costa Rica, nu rezultă că a primit statutul de refugiat sau de refugiat politic, ci doar că a formulat o solicitare către autorităţi de a primit statutul de refugiat", a spus preşedintele completului de judecată. (Agerpres)

Elena Udrea se află în prezent în Costa Rica, iar la termenul anterior a anunţat prin avocaţii săi că doreşte să dea o declaraţie în cadrul procesului, însă nu se poate prezenta, deoarece este însărcinată iar medicii i-au recomandat să nu se deplaseze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net