Arestare Elena Udrea: Fostul ministru plânge şi scrie după gratii

Ultima actualizare:

    Apropiaţii spun că fostul ministru suportă foarte greu condiţiile din arest şi că şi-a pus toate speranţele în ziua de mâine
Apropiaţii spun că fostul ministru suportă foarte greu condiţiile din arest şi că şi-a pus toate speranţele în ziua de mâine

De marţea trecută în arestul poliţiei, Elena Udrea trăieşte clipe de coşmar la care nu visa niciodată. Nu se poate odihni, plânge şi speră ca ziua de marţi, când contestaţia depusă se va judeca, să-i aducă eliberarea. Vizita mamei sale a mai liniştit-o, însă timpul parcă stă în loc pentru fosta candidată la fotoliul de la Cotroceni.

Se spune că speranţa moare ultima, iar pentru Elena Udrea (41 de ani) a început numărătoarea inversă: fostul ministru speră ca marţi să spună adio camerei unde este închisă. Fostul candidat la preşedinţie, acuzat în dosarul Microsoft pentru luare de mită şi trafic de influenţă,  i-a promis mamei sale, dar şi apropiaţilor, că nu se dă bătută, chiar dacă îi este greu.

“Este greu pentru o femeie să trăiască în asemenea condiţii, nu poate să se odihnească, îi este silă pur şi simplu de cum arată baia şi de gândul să folosească wc-ul, fără pic de intimidate. Sperăm să nu se îmbolnăvească, camera este foarte mică şi abia poţi să respiri”, ne-a povestit o prietenă apropiată a Elenei Udrea.

Din spusele cunocuţilor, Elena Udrea este dispusă să plătească cât mai repede renovarea camerei, dar şi o uşă pentru intimitate la toaletă. “Noi sperăm să o strângem cât mai repede în braţe, dar chiar dacă iese marţi se va ţine de promisiune şi va renova încăperea”, a declarat presei Ruxandra Dragomir, femeia care îi este aproape Elenei în aceste momente grele. 

Singurul lucru „bun” este faptul că are voie, timp de două ore pe zi, să se plimbe în curtea arestului, lucru de care s-a bucurat din plin. Elena Udrea încearcă să uite de tot scriind: gândurile şi le aşterne ore în şir pe coli albe de hârtie, asa cum a devenit o tradiţie printre cei care se află în spatele gratiilor. 

Click! spune

În prezent, Udrea este acuzată  de trei fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro.

Elena Udrea, arestată pentru că i-a trimis mesaje «codificate» lui Dorin Cocoş

Dorin Cocoş se află şi el în arest
Dorin Cocoş se află şi el în arest

Interviurile acordate de Elena Udrea, înainte de a fi arestată, au fost mesaje către Dorin Cocoş. Asta spun judecătorii, care arată că Udrea i-a transmis astfel fostului soţ ce să declare în cadrul anchetei. Pentru că nu putea lua legătura în mod direct cu Dorin Cocoş, aflat în arest, Udrea s-a folosit de presă pentru a-i transmite acestuia o serie de mesaje.

Potrivit judecătorilor, fostul ministru i-a sugerat lui Cocoş ce să declare legat de banii pe care i-ar fi primit ca şpagă în dosarul Microsoft.

“Inculpata şi-a încălcat obligaţia ce-i revenea în baza controlului judiciar cu rea-credinţă, întrucât a urmărit ca afirmaţiile sale să ajungă la cunoştinţa martorilor şi persoanelor implicate în dosarul Microsoft, pentru ca acestea să cunoască în prealabil care este apărarea sa şi, eventual, să o susţină”, se arată în motivarea instanţei.

Elena Udrea a declarat că Dorin Cocoş avea o relaţie stabilă cu doi înainte să divorţeze de ea, astfel că nu şi-au permis să discute prea mult în timpul lor liber. Cu atât mai puţin să vorbească despre afaceri şi bani. Udrea a spus despre Cocoş că, în calitate de om de afaceri, a relaţionat cu toate partidele politice şi «nici Gheorghe Ştefan, nici Sandu Gabriel nu relaţionau cu Dorin Cocoş prin Elena Udrea, ci direct, având relaţii mult mai vechi decât relaţiile pe care le avea ea cu foşti colegi de partid». Nici declaraţia de avere nu era un subiect de discuţie în cuplul Udrea-Cocoş.

Elena Udrea susţine că era nevoită să-l sune pe contabilul lui Cocoş pentru a putea completa declaraţia de avere. Atât Dorin Cocoș, cât și fiul acestuia, Alin, sunt arestați în același „Dosar Microsoft” în care a fost „săltată” și Udrea. 

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net