Elena Udrea nu va fi dusă la spital

Ultima actualizare:

    Elena Udrea a fost transferată la Penitenciarul TârgşorFoto:mediafax
Elena Udrea a fost transferată la Penitenciarul TârgşorFoto:mediafax

Elena Udrea nu va fi dusă la spital pentru controlul ginecologic, de care beneficiază conform legislaţiei privind măsurile privative de libertate, ea refuzând această examinare prin semnarea unei cereri, potrivit surselor din poliție.

Elena Udrea şi-a exprimat în scris dorinţa de a nu fi consultată ginecologic, cererea fiind completată în faţa oamenilor legii. "În conformitate cu Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele încarcerate beneficiază de asistenţă medicală. Cu privire la controlul ginecologic, acesta face parte din totalul examenelor medicale, dar în situaţia în care persoana refuză examinarea, aceasta nu va fi efectuată (refuzul se consemnează în scris)", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei, transmis miercuri agenţiei mediafax.ro.

Astfel, dacă este consemnat refuzul persoanei private de liberate de a fi examinată, aceasta nu mai este dusă la spital din unitatea de detenţie.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea, aflată în Arestul Poliţiei Capitalei, a scris pe pagina acesteia de Facebook că deputata va fi dusă, joi dimineaţa, "împotriva voinţei sale", la Spitalul "Dimitrie Gerota" pentru control ginecologic, deşi a declarat că nu vrea să facă acest control, pentru a-şi exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la spital.

"Mâine dimineaţă (joi - n.r.), la ora 10, împotriva voinţei sale, Elena Udrea va fi dusă la Spitalul Dimitrie Gerota pentru control ginecologic. Deşi a declarat că nu vrea să facă acest control, va fi totuşi dusă în cătuşe pentru a-şi exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la spital!", este scris pe Facebook.

Mesajul publicat de echipa Elenei Udrea pe pagina de Facebook
Mesajul publicat de echipa Elenei Udrea pe pagina de Facebook

Echipa de comunicare întreabă retoric ce regulament "inept" poate obliga femeile la o aşa situaţie umilitoare şi de ce, pe lângă jena de a se trezi în faţa ginecologului în cătuşe, este nevoie să fie cheltuiţi atâţia bani cu plimbatul cu duba până la spital şi înapoi, atâta timp cât îşi pot exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la arest.

Elena Udrea este arestată preventiv în dosarul "Gala Bute" din 25 februarie.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net