Elena Udrea a lipsit în prima zi la Teologie. Profesorii din Cluj: “Să se îmbrace decent!”

Ultima actualizare:

    Elena Udrea, astă-vară, relaxându-se în Pădurea LeteaFoto: Facebook / Elena Udrea
Elena Udrea, astă-vară, relaxându-se în Pădurea LeteaFoto: Facebook / Elena Udrea

“Blonda de la Drept” n-a participat luni la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Facultatea de Teologie din Cluj. Dacă Înalt Prea Sfinţitul Daniel, care a semnat binecuvântarea necesară intrării la masterat, consideră că Udrea are calităţile cerute de Biserică pentru a studia la Teologie, profesorii de la Cluj îi recomandă să se îmbrace decent când vine la Facultate.

Elena Udrea se arăta, zilele trecute, nerăbdătoare să înceapă cursurile masteratului de Consiliere pastorală şi asistenţă psihosocială din cadrul Faculăţii de Teologie din Cluj, la care fusese admisă pe un loc bugetat. Luni, Udrea şi-a schimbat imaginea de la profilul de Facebook cu o Biblie deschisă, dar nu a fost prezentă la Liturghie din capela Facultăţii de Teologie, de la 8.00 dimineaţa, şi nici la la prelegerea inaugurală „Omul şi Cosmosul în Liturghie”.

N-a venit nici la cămin

Fostul ministru n-a venit nici la căminul facultăţii, deşi a sugerat, în faţa camerelor de luat vederi, că i-ar surâde idee să stea alături de studenţi: „Sunt doar două zile în care trebuie să fiu la Cluj, deci voi rămâne la Bucureşti şi în weekend voi merge la Cluj. O să văd dacă găsesc loc la cămin”. Potrivit preotului profesor Teofil Tia, „doamna Udrea nu a solicitat cămin”.

Deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca
Deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj are o dublă subordonare, faţă de Universitatea Babeş-Bolyai, în cadrul căreia funcţionează, şi faţă de Biserica Ortodoxă Română, având în vedere caracterul vocaţional. Din acest considerent, oricine doreşte să urmeze cursurile instituţiei trebuie să aducă, pe lângă actele administrative, şi „binecuvântare din partea Ierarhului de care aparţine candidatul (pentru obţinerea acesteia, candidatul se va prezenta la Ierarhul de care aparţine cu certificatul de botez şi cu recomandare de la preotul paroh)”, se arată la primul punct al condiţiilor de înscriere. Elena Udrea a trimis, conform lui Vasile Stanciu, decanul de la Facultatea de Teologie din Cluj, o adresă de „binecuvântare” tocmai de la Patriarhul Daniel!

Întrebat despre obiceiurile vestimentare ale Elenei Udrea, decanul a punctat: „Aceste aspecte rămân la atitudinea dânsei, dar la Facultatea de Teologie ar trebui să fie îmbrăcată decent”.

“Există şi instituţia exmatriculării”

Teologul Radu Preda, directorul Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), un alt profesor care-i va preda Elenei Udrea la facultate, a declarat: „Plec de la prezumţia că dânsa chiar vrea să înveţe. Dacă se dovedeşte contrariul, există şi instituţia exmatriculării. Noi plecăm de la prezumţia de bună credinţă. Asta o aplicăm tuturor celor care se înscrie”.

Întrebat despre obiceiurile vestimentare ale Elenei Udrea, decanul a susţinut: „Aceste aspecte râmân la atitudinea dânsei, dar la Facultatea de Teologie ar trebui să fie îmbrăcată decent”.

Citiţi articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net