Elena Udrea, cu aceiași chiloței pe ea de patru zile?

Ultima actualizare:

    Exact acum un an, Elena Udrea era la Paris, într-o vacanţă de lux cu Alina Bica. Acum, amândouă sunt după gratiiFoto: Marian Iliescu
Exact acum un an, Elena Udrea era la Paris, într-o vacanţă de lux cu Alina Bica. Acum, amândouă sunt după gratiiFoto: Marian Iliescu

Anul trecut, petrecea de Sfântul Valentin în Paris, împreună cu două prietene bune, Alina Bica şi Ana Maria Topolniceanu. Fetele s-au cazat la un hotel de lux, au cheltuit mii de euro la cumpărături. Acum, două din ele sunt după gratii, iar a treia este cercetată penal.

Cazată la un hotel de lux, în centrul Parisului. O aştepta un weekend minunat, de Sfântul Valentin, mai ales că o însoţeau două prietene bune.

Acum un an, era la cumpărături la Paris
Acum un an, era la cumpărături la Paris

Elena Udrea a dormit într-un pat uriaş, cu saltea şi perne pufoase, iar când deschidea ferestrele vedea în zare celebrul Turn Eiffel. Ce cadou mai frumos de Sfântul Valentin decât o “vânătoare” de poşetuţe şi pantofiori, la Paris?

La data de 14 februarie 2014, Elena Udrea era în hotelul de lux Le Bistrol (Paris)
La data de 14 februarie 2014, Elena Udrea era în hotelul de lux Le Bistrol (Paris)

A dormit pe saltea pufoasă
A dormit pe saltea pufoasă

A mâncat preparate fine, foarte scumpe
A mâncat preparate fine, foarte scumpe

Ea a fost însoţită de Alina Bica, fosta şefa DIICOT, şi de Ana Maria Topolniceanu, fostă şefă a Companiei Naţionale de Investiţii. Escapada fetelor nu a scăpat neobservată. Cu trei zile înaintea începerii campaniei prezidenţiale, în care Elena Udrea a candidat pentru fotoliul de la Cotroceni, au apărut mai multe fotografii făcute la Paris cu cele trei prietene.

A urmat un val de reproşuri din pricina apropierii ciudate între un om politic controversat şi procurorul şef anticorupţie. Împreună cu pozele de la Paris au apărut şi notele de plată de la hotel şi restaurant, peste 3.000 de euro. Numai un mic dejun a costat 109 euro, circa 4,5 milioane de lei vechi! Factura pe care a plătit-o la recepţie şi care nu include cazarea, la finalul minivacanţei, s-a ridicat la 900 de euro.

Acum, singurul drum pe care îl face Udrea este pe traseul DNA – arestul Poliţiei Capitalei – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, flancată de poliţişti şi procurori.

De luni, Udrea e în arestul Poliției
De luni, Udrea e în arestul Poliției

A fost reţinută luni, iar miercuri a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Este cazată într-o cameră cu șase paturi
Este cazată într-o cameră cu șase paturi

De patru zile are aceleaşi haine, aceeaşi lenjerie intimă şi mănâncă hrană gătită la cazan: fasole, varză, macaroane, orez cu lapte.

Va mânca fasole, cartofi, varză și macaroane
Va mânca fasole, cartofi, varză și macaroane

Avocaţii săi au contestat decizia magistraţilor şi sunt încrezători că, de luni, clienta lor va fi din nou liberă.

Mesaj din arestul Poliției: "Sunt acuzaţii închipuite"

Desigur că nu are cum transmite mesaje din celulă. O fac avocații săi, în numele ei, spune chiar Elena Udrea, din spatele gratiilor.

“Ca să nu isc vreo dezbatere, fac precizarea că nu am acces la telefon sau Internet, mesajele pe care le veţi vedea fiind transmise prin intermediul avocatului.” Trei mesaje au fost postate în prima noapte de arest preventiv. Iată primul mesaj. “După decizia din această seară a ÎCCJ, am o veste rea şi una bună. Vestea rea este că s-a dispus arestarea mea preventivă pentru 30 de zile. Am încredere însă că, în urma apelului, această măsură va fi ridicată. Probabil, luni. Vestea bună este că judecătorul a invalidat încă două capete de acuzare ale procurorilor care mi-au cerut arestarea în dosarul Microsoft, o acuzaţie de trafic de influenţă şi cea rămasă de spălare de bani. Practic, acuzaţiile de spălare de bani au căzut.” Peste 8.500 de persoane au apreciat acest mesaj. În celelalte două, fosta candidată la fotoliul de la Cotroceni spune că este nevinovată.

”Nu am primit o centimă de la nimeni, în maşină, acasă, în biroul de la minister sau de la partid. Sunt fabulaţii care sunt lansate în spaţiul public pentru a se pune asupra mea ştampila vinovăţiei. Acuzaţii închipuite şi speculaţii fără temei ale procurorilor continuă să curgă gârlă împotriva mea pe toate mass media. Este un veritabil delir. În România, pare că s-a inventat un nou sport naţional: ce acuzaţii neprobate să-i mai aducem Elenei Udrea, în speranţa că, neputând să se apere, pentru că e în arest, nu va putea să răspundă”, mai scrie Udrea.

Click! spune

Elena Udrea se află în arestul Poliţiei Capitalei, unde este şi fostul ei soţ, Dorin Cocoş, precum şi prietena de cumpărături la Paris, Alina Bica. Ea este acuzată în dosarul Microsoft şi pentru mita luată de la Dinu Pescariu.

Un prânz la celebrul hotel Le Bistrol costă 174 euro. Antreu – Ton marinat cu ghimbir şi susan – 44 euro; Fel principal – file de viţel în crustă de brânză Comté (brânză nobilă, maturată 120 de zile, creată în 1952), cu sparanghel alb şi zbârciogi (ciuperci rare şi scumpe) traşi la tigaie – 65 euro;  Desert – Crème brûlée (cremă de zahăr ars) cu vanilie şi bourbon – 25 de euro; Cafea – 10 euro; Un pahar cu şampanie rose – 30 de euro.

Mâncare la cazan. Meniul de bază în arest este modest, ceea ce se numeşte mâncare la cazan. Dimineaţă se serveşte ceai cu marmeladă şi pâine, la prânz o ciorbă de cartofi, fasole sau de legume, felul doi ar putea fi varză călită cu carne de porc, pilaf cu carne, macaroane cu brânză, iar la cină orez cu lapte. Femeile aflate după gratii pot să cumpere mezeluri, brânzeturi, conserve, legume, fructe, sucuri, cafea, de la magazinele din incintă şi să primească pachete de acasă.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net