Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare cu executare

elena_udrea_plange.jpg

elena udrea dosar sentinta
Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare

N-a reuşit să-i înduplece pe judecători. Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare în dosarul "Gala Bute". Decizia nu este definitivă.

UPDATE 17:16: Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, care a recunoscut acuzaţiile aduse, a fost condamnat la 1,6 ani de închisoare cu suspendare. Ana Maria Topoliceanu, fosta directoare a Companiei Naţionale de Investiţii, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare. Şi aceasta a recunoscut acuzaţiile.

La rândul lui, Tudor Breazu, fostul administrator al moşiei Nana a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Afaceristul Dragoş Botoroagă, care a recunoscut acuzaţiile, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare.

Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării a fost condamnat la 4 ani cu suspendare.

UPDATE 17.12: Din pedeapsă se scade perioada petrecută de Elena Udrea în arest preventiv şi la domiciliu.

Împotriva Elenei Udrea au fost formulate trei capete de acuzare: luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declarații false. Ea a fost achitată pentru ultima acuzaţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a pronunţat, marţi, sentinţa în dosarul "Gala Bute, în care este judecată fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea, alături de alţi şapte inculpaţi, sub acuzaţia de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, scrie news.ro.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1