Elena Udrea adusă cu duba la DNA, pentru luare de mită, în dosarul Gala Bute

Elena Udrea5.jpg

elena udrea blonda politician PMP
Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru luare de mită și abuz în serviciu
Foto: Click!

Nu scapă de una, că dă de altă belea. Elena Udrea speră ca mâine să fie liberă, dar DNA a cerut un nou aviz de la Camera Deputaţilor, pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a fostului ministru, pentru trei noi fapte de luare de mită, în dosarul Gala Bute.

UPDATE După o oră de audieri, Elena Udrea a fost dusă înapoi în arest. La sediul DNA a sosit și fostul tenismen Dinu Pescariu, însoțit de avocatul său, pentru a fi audiat în dosarul "Microsoft".

UPDATE Elena Udrea a fost adusă cu o dubă a poliţiei şi a intrat în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 12.00.

Este de șapte zile în arestul Poliției București și trece prin momente foarte grele. Speră ca mâine să fie liberă, dar nu este așa ușor.

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a transmis o nou cerere de sesizare a  Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de deputatul Udrea, pentru trei infracţiuni de luare de mită, în perioada în care era ministru al turismului, scrie Mediafax.

Referatul cauzei a fost trimis şi ministrului justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea, pentru cele trei noi fapte de luare de mită.

Cererea a fost formulată în dosarul Gala Bute, în care procurorii fac acte de urmărire penală în legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Turismului, în perioada 2010 - 2012. Procurorii spun că au apărut ”elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii unor alte fapte, care nu erau cunoscute la momentul sesizării Camerei Deputaţilor”.

”Unele dintre aceste fapte intră în conţinutul infracţiunii de luare de mită pentru care a fost obţinut avizul Camerei Deputaţilor şi completează latura obiectivă a acesteia, iar celelalte fapte întrunesc elementele constitutive a două noi infracţiuni de luare de mită”, arată DNA, citată de Mediafax.

Loading...