Elena Pop a murit de cancer. Pictorița ajuta copii care sufereau de această boală

Ultima actualizare:

    Elena Pop a ajutat o mulțime de copii bolnavi de cancer, însă nu s-a putut ajuta pe eafoto: Facebook
Elena Pop a ajutat o mulțime de copii bolnavi de cancer, însă nu s-a putut ajuta pe eafoto: Facebook

Elena Pop s-a stins din viață sâmbătă, 29 iulie, la vârsta de 36 de ani. Pictorița desemnată ”artistul anului 2017” în Italia a fost doborâtă de cancer. Soarta a fost extrem de crudă cu ea, artista dedicându-și mare parte din timp și bani pentru a ajuta copii care suferă de această maladie.

Elena Pop și-a găsit sfârșitul fiind răpusă de boala contra căreia lupta prin artă, ajutând și sprijinind copiii care se confruntau cu această boală cruntă. Apropiații și familia artistei știau de drama prin care trecea în ultima perioadă pictorița, însă au refuzat să facă declarații publice, chiar și când oamenii au aflat vestea șocantă. Pictorița nu s-a plâns niciodată și nici nu a dat semne că se confruntă cu această boală nemiloasă.


    Elena Pop lupta contra cancerului alături de copii încercați de această maladiefoto: Facebook
Elena Pop lupta contra cancerului alături de copii încercați de această maladiefoto: Facebook

Internetul s-a umplut de mesaje de regret și condoleanțe adresate familiei, însă un prieten de-al artistei a scris un mesaj emoționant în care vorbește despre stare de sănătate a pictoriței, înainte cu câteva zile de a-și găsi sfârșitul.

”16 oct.2016. atunci a începu prietenia mea cu Elena Pop. Privilegiat doar pt că numele meu, Victor, îi amintea de tatăl ei... Nu pot să cred că nu mai este.. Ne intersectăm unii cu alții pt un scop. Nimic nu este la voia întâmplări... Îmi povestea de viața ei, de Alex (fanul meu) și pasiunea lui pt biciclete, de ”Nucleu”, pe care l-a introdus într-una dintre picturile sale. În ultimele zile îmi vorbea de faptul că tușește și are o febră mare. Nu am înțeles, îmi pare rău... Ea îmi vorbea de ultimele clipe... Un om frumos, cu suflet mare. Ne vom vedea acolo sus, cu siguranță... Redau un paragraf din ultimele noastre discuții, în context: «Moartea e un intrus care va dispărea curând... suntem singura planetă pe care se moare, iar Universul nostru e rece, mort... dar lucrurile vor fi rezolvate... Dumnezeu nu se joacă cu cuvintele... ce a promis, va face...». cu bine, Elena! RIP...till that Day..”, este mesajul unui bun prieten îndoliat.

Elena Pop a studiat la UMF Târgu Mureş, iar apoi a studiat pictura la Academia ”Di Belle Arte” din Florenţa. Talentul său a făcut-o să fie foarte apreciată, iar respectul celor din jur a sporit odată cu implicarea sa în acte caritabile. În 2015, Elena Pop a demarat un proiect prin intermediul căruia îşi dorea să schimbe mentalitatea celor din jur. Ea picta alături de persoane cu dizabilităţi, bolnave sau de copii abandonaţi, iar fondurile obţinute din vânzarea tablourilor le dona celor care aveau nevoie de ajutor. La începutul anului 2017, în urma unui concurs organizat în Italia, ea a fost desemnată artistul anului 2017.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net