Electroşocuri la internat

Ultima actualizare:
image

Acuzaţii grave la internatul unui liceu tehnologic din Oradea. Părinţii mai multor elevi cu nevoi speciale îi acuză pe agenţii care asigurau paza că ar fi intrat peste mai mulţi tineri în camere, le-ar fi aplicat electroşocuri şi i-ar fi bătut cu bastoanele. Oamenii dau vina pe jandarmii care ar fi fost chemaţi de directorul liceului să menţină liniştea, după un scandal ce avusese loc în curtea instituţiei de învăţământ. Jandarmeria spune însă că nu agenţii ei se ocupă de paza acestui internat, iar directorul liceului confirmă varianta.

Nicolae şi Elena nu-şi mai găsesc liniştea de când copilul lor, care învaţă la un liceu pentru tineri cu nevoi speciale din Oradea, a venit acasă bătut. S-a întâmplat în urmă cu câteva zile. Oamenii spun că băiatul le-a povestit pas cu pas cum agenţii, care se ocupau de paza internatului, ar fi intrat în camera lui, l-ar fi bătut cu bastoanele şi i-ar fi aplicat electroşocuri.

Medicii de la Institutul de medicină legală au confirmat spusele tânărului.

Cu documentele în mână, părinţii au mers direct la Parchet, unde au depus plângere penală. Alţi şase tineri ar fi fost bătuţi în acea seară de forţele de ordine.

Autorii bătăilor primite de elevi în internat ar fi chiat jandarmii. O spune un parlamentar USR, alertat de părinţii îngrijoraţi. Vlad Alexandrescu susţine că forţele de ordine ar fi fost chemate în ajutor de conducerea şcolii după ce, la sfârşitul lunii trecute, unul dintre elevi şi-a umilit şi agresat doi colegi cu nevoi speciale.

Jandarmeria neagă acuzaţiile. La fel face şi directorul liceului care spune că a chemat în ajutor agenţii unei firme de pază privată.

Protecţia Copilului Bihor a început o anchetă în acest caz.

La rândul lui, senatorul a depus deja plângere penală la Parchetul din Bihor şi a sesizat Avocatul Copilului. La internatul liceului tehnologic din Oradea stau mai mulţi tineri care suferă de autism şi alte afecţiuni psihice.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net