Electric Castle 2019: Tot ce trebuie să ştii despre festivalul de la Bonţida. Mai e o săptămână şi începe

Ultima actualizare:

    Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi de domeniul Bonţida, la Electric Castle 2019foto: Facebook
Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi de domeniul Bonţida, la Electric Castle 2019foto: Facebook

Electric Castle 2019 începe pe 17 iulie, în mai puţin de o săptămână, şi se încheie pe 21 iulie, iar organizatorii festivalului de la Bonţida, de lângă Cluj, sunt gata să primească cei 200.000 de oameni care vor veni pe domeniu în această perioadă. Florence + the Machine, 30 Seconds to Mars, Bring Me the Horizon, Limp Bizkit, Cvrches şi The Vaccines sunt doar câteva dintre trupele internaţionale care vor urca pe scenele festivalului. Lor li se vor alătura artişti români, precum Subcarpaţi, Suie Paparude, CTC şi Loredana.

Electric Castle 2019: Cine cântă la festival 

Electric Castle 2019 are loc între perioada 17-21 iulie, la Bonţida. Ediţia de anul acesta îi aduce pentru prima oară în România pe Florence + the Machine şi pe Limp Bizkit, iar trupele Bring Me the Horizon, The Vaccines şi 30 Seconds to Mars. Line-up-ul este completat de Niis Frahm, Chvrches, Mono, Metric, Boyz Noise, Grandmaster Flash, Sofi Tukker, printre alţii. 

Ca în fiecare an, pe afiş se regăsesc şi trupe româneşti. Dacă în alţi ani, Mirabela Dauer sau Corina Chiriac, surpriza din 2019 este Loredana. În line-up se regăsesc şi CTC, Alternosfera, Şuie Paparude, Subcarpaţi, The Mono Jacks Grimus și Moonlight Breakfast. 

Puteţi să vedeţi aici line-up-ul complet, atât pe zile, cât şi alfabetic.

Acesta este line-up-ul Electric Castle 2019
Acesta este line-up-ul Electric Castle 2019

Dacă nu ai încă bilet, ele se mai pot achiziţiona, însă categoriile General Access Pass+Regula Camping şi Premium Pass+Regular Camping sunt sold out. 

Electriv Castle 2019: Ce poţi face pe lângă concerte

Chiar şi când nu sunt concerte sau dj set-uri pe scenele Electric Castle 2019, publicul va avea parte de experienţe unice, de la proiecţii şi holograme, la patinaj, filme, bunjee jumping, dar şi dezbateri. 

Efectele de laser și hologramele semnate de Matthew Schreiber, proiecțiile imersive de video mapping ale francezului Oliver Ratsi și noi perspective create matematic de către japonezul Shohei Fujimoto sunt câteva dintre propunerile acestei ediții, alături de experiențele multimedia marca Memo Akten, Nonotak, 404 Zero, Children of the Light și RNDR Studio. În proiect au fost incluși și studenți ai Universității de Artă și Design din Cluj, oferindu-le una dintre puținele oportunități de a-și prezenta lucrările în domeniul new media art, contribuind astfel la crearea de experiențe unice la Electric Castle 2019.

Tot anul acesta, festivalul aduce tehnologia like-ice, un tip de gheaţă artificială, iar cei care vor să patineze în iulie, vor avea la dispoziţie patine speciale. Patinoarul este amplasat în apropiere de Booha Mansion. Pentru diminețile de după concerte, All the Activities Tent va oferi experiențe unice la Electric Castle 2019 prin ședințe de streching sau yoga care să îi pregătească pe participanți pentru o nouă zi activă, iar pe parcursul zilei va organiza concursuri și ateliere.

„The beat goes on” este genericul sub care se vor desfășura în acest an EC Talks, sesiunile de dezbateri la care vor fi invitați, de joi până duminică, specialiști recunoscuți din domenii diverse de comunicare și artă. Jurnaliștii Dragoș Pătraru, Paula Herlo și Attila Biro, actorii Dragoș Bucur și Andi Vasluianu, alături de influencerii Andreea Raicu, Ana Morodan și Adrian Teleșpan, sunt printre invitații ai Electric Castle 2019.

Electric Castle 2019: Ridica-ţi brăţara înainte de festival

Cei care vor să economisească timp şi să intre mai repede la Electric Castle 2019 îşi pot lua brătările din Cluj sau Bucureşti, înaintea festivalului.  Punctele de Pre-Swap sunt disonibile în Cluj-Napoca, la Iulius Mall etajul 1 şi la intrarea VIP de la Cluj Arena şi in Bucuresti la glo shop-ul din Baneasa Shopping City.

Cluj Napoca:

  • Iulius Mall - De miercuri (10 iulie) până luni (15 iulie), de la 10:00 la 22:00
  • Cluj Arena - De miercuri (10 iulie) până luni (15 iulie), de la 10:00 la 22:00, vineri (12 iulie) închis pentru un eveniment sportiv

Bucureşti:

  • Baneasa Shopping City - De miercuri (10 iulie) până luni (14 iulie) de la 10:00 la 22:00.

Electric Castle 2019: Cum ajungi la festival

Cei 200.000 de oameni care vor veni la Electric Castle 2019 vor avea mai multe posibilităţi de acces la festival: autobuz, tren, avion sau maşină. 

Cu autobuzul

Cei care stau în Cluj, pot lua autobuze de la Sala Sporturilor Horia Demian si de la Iulius Mall. Primul autobuz pleacă spre festival miercuri la 8:00. La retur, autobuzele vor opri in Piata Marasti si la Sala Sporturilor Horia Demian. Ultimul autobuz pleaca spre Cluj-Napoca luni la 13:00. Biletele pot fi cumparate online de pe https://airport-transfer.autogari.ro/rezervari, de la statia de autobuz cash sau folosind bratara de festival. Daca iti iei biletul online, nu e importanta ora pe care o alegi, pentru ca biletul este valabil la orice autobuz care merge sau vine din Bontida.

Cu trenul

Cei care vor pot să vină la Electric Castle cu trenul. Indiferent de orasul din care pleaca, toate trenurile ce trec prin Bontida vor opri in Bontida. Poti sa vezi programul complet al trenurilor aici.

Cu avionul

Dacă vrei să vii cu avionul la Electriv Castle, cel mai bine aterizezi pe Aeroportul Cluj-Napoca (30 km distanta de festival). De la aeroport poti sa iei fie un transfer shuttle sau un taxi.

Cu maşina

Organizatorii festivalului recomandă ca publicul să nu vină pe domeniu cu maşina personală şi să apeleze la un autobuz. Pe domeniu există însă o parcare contra cost pentru cei care aleg totuşi această opţiune şi costă 30 de lei pe zi dacă cumperi biletul online sau 35 de la faţa locului. Tot ei recomandă trei rute, pentru a evita cozile

  • Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – E576 - Bontida
  • Cluj-Napoca – Aeroportul Cluj-Napoca – E576 - Bontida
  • Cluj-Napoca – Aeroportul Cluj-Napoca – Apahida – E576 - Bontida

Electric Castle 2019: Ce poţi aduce pe domeniu şi ce nu

E foarte important ca publicul să ştie cu ce are voie şi cu ce nu are voie să intre la Electric Castle 2019. Dacă intri în zona de festival ai voie să ai: ghiozdan, aparate foto profesionale si camere video, medicamente (inclusiv insulina), steaguri & selfie sticks, apa in bidoane de plastic sigilate. Sunt interzise următoarele: droguri, cutite si bricege cu lama mai mare de 6 cm, arme (indiferent daca sunt sau nu legal detinute), explozibil etc., orice obiect care contine sau este fabricat din sticla, alcool, animale, biciclete, skate-uri, trotinete, hoverboards, segway, umbrele de oricel fel, instrumente muzicale, graffiti, stickere, etc, materiale publicitare, mobilier de gradina, boxe, amplificatoare sau sisteme audio

În zona de Camping sunt permise: ghiozdan & bagaje, mancare si conserve care nu sunt ambalate in recipiente de sticla, apa in bidoane de plastic sigilate, parfumuri/echivalente (inclusiv in recipient de sticla), deodorante precum si orice alte obiecte de uz igienico-corporal,  aparate foto profesionale si camere video, medicamente (inclusiv insulina), steaguri & Selfie Sticks. Sunt interzise: droguri, foc si generatoare de curente, aragaze, gratare, cutite si bricege cu lama mai mare de 6 cm, arme (indiferent daca sunt sau nu legal detinute), explozibil etc., sticla, cu excepţia parfumurilor, alcool, animale, biciclete, skate-uri, trotinete, umbrele de orice fel, boxe, amplificatoare sau sisteme audio, mobilier de gradina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net