Marius Simionică ridică o căsuţă pentru doi frăţiori sărmani. A mai făcut alte patru locuințe pentru oameni nevoiași

Ultima actualizare:

    Marius Simionică, alături de Luisa, premianta din satul tulcean SarinasufFoto: Marius Simionică
Marius Simionică, alături de Luisa, premianta din satul tulcean SarinasufFoto: Marius Simionică

Tânăr cu inimă mare! Marius Simionică a izbutit să ridice patru case într-un an şi jumătate, iar acum o va construi pe a cincea, pentru o familie nevoiaşă din satul Sarinasuf (Tulcea). El a strâns în jurul lui mulţi români din străinătate, dornici să-i ajute pe cei sărmani. Cu ajutorul donaţiilor, Marius cumpără materialele necesare şi îşi suflecă mânecile pe şantier.

De dragul puştilor nevoiaşi, a pus bazele asociaţiei caritabile „Marius şi prietenii”. Aceasta este povestea unui român care a muncit în Marea Britanie şi care a revenit în ţară. Marius Simionică s-a implicat, trup şi suflet, în multe cazuri sociale. El a izbutit deja să ofere un acoperiş pentru familii nevoiaşe, cu ajutorul donaţiilor făcute de românii din străinătate. 

Casa numărul 5, care va fi construită în satul Sarinasuf (Tulcea), reprezintă o iniţiativă care a pornit de la învăţătoarea Alexandra Mitrică.Dascălul a semnalat cazul Luisei, o fetiţă de  8 ani, care provine dintr-o familie săracă şi care e cea mai bună la învăţătură. Eleva, fratele ei mai mic, Bogdan, şi părinţii ei trăiesc într-o cameră, alături de bunică şi de un unchi. Cele şase suflete se adăpostesc în locuinţa din pământ, acoperită cu stuf, în Delta Dunării.

„Micuţa e nevoită să-şi împartă hăinuţele cu frăţiorul ei (părinţii cumpără doar hăinuţe unisex, în culori neutre). Printr-o minune, Luisa e acum la şcoală, prima la învăţătură din clasa ei şi cu un potenţial uriaş, care trebuie susţinut şi dezvoltat”, dezvăluie Marius Simionică.

„M-a impresionat faptul că părinţii lucrează cu ziua prin sat, în agricultură, dar fac mai mult muncă sezonieră, la fermele din zonă. Le este extrem de greu să răzbată. Ei ar munci mai mult, dar nu au unde”. 


    Luisa şi Bogdan, în faţa locuinţei mici şi sărăcăcioaseFoto: Marius Simionică
Luisa şi Bogdan, în faţa locuinţei mici şi sărăcăcioaseFoto: Marius Simionică

Cel mai mare sprijin îi este oferit lui Marius de românii din Marea Britanie, care-l cunosc şi care reacţionează ori de câte ori le prezintă un nou caz. Pentru ca familia Luisei să aibă o căsuţă, este nevoie de 27.000 de euro. Asociaţia lui Marius a strâns deja peste 60% din această sumă, graţie donaţiilor făcute pe Facebook de români plecaţi de acasă. „Noi suntem românii de pretutindeni, fără limite impuse de distanţe ori de vremurile grele pe care le traversăm. Cât de curând dăm startul lucrărilor celei de a cincea case”, anunţă, bucuros, tânărul.


    Şantierul noii căsuţe se află în stadiul de fundaţieFoto: Marius Simionică
Şantierul noii căsuţe se află în stadiul de fundaţieFoto: Marius Simionică

Originar din Dâmboviţa, Marius a decis, în 2019, să se întoarcă în ţară şi să se dedice exclusiv acţiunilor sociale. În Anglia muncea ca tehnician electromotoare în industria roboticii şi ajunsese la un salariu de aproape patru mii de lire sterline (aproximativ 23.000 de lei). A renunţat la tot şi a venit în România, hotărât să-şi ajute semenii. „În asta m-am regăsit şi asta m-a făcut fericit. Am luat totul de jos, de la câţiva prieteni. Mă uit în urmă şi văd că, într-un an şi jumătate, am ajuns la a cincea casă”, se bucură Marius. El este ajutat în continuare de românii din diaspora, majoritatea din Anglia. „Nu vreau să conving pe nimeni de ceea ce fac. Oamenii pot să mă urmărească şi se vor convinge singuri că donează unde trebuie”, încheie el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net