El face tablouri din oase de peşte

Ultima actualizare:

    Pentru tablourile sale, Bocanu cumpără peşti de talie mare,  de la care foloseşte numai  oasele din zona capului (Fotografii: Lucian Muntean)
Pentru tablourile sale, Bocanu cumpără peşti de talie mare, de la care foloseşte numai oasele din zona capului (Fotografii: Lucian Muntean)

Talent şi inspiraţie să fie, că arta se face din orice! O dovedeşte bucureşteanul Cristian Bocanu (52 de ani), care transformă într-o adevărată capodoperă şi un banal os de peşte.

Tablourile cu semnătura meşterului Bocanu surprind la prima vedere prin formele şi „desenele" neconvenţionale.

Dar mai au şi o altă calitate! Sunt făcute într-un mod cum nu s-a mai pomenit nicăieri în lume: cu oase extrase direct din oala cu ciorbă!

Înainte de a fi „aşternute” în tablou, oasele sunt spălate cu detergent şi limpezite de 3 ori şi apoi puse la uscat

simeon stalpnicul png

Nu e glumă! Bucureşteanul foloseşte pentru tablourile sale bucăţi de oase rămase de la borşul de peşte şi, deşi pare greu de crezut, rezultatul te lasă fără grai.

Meşterite cu grijă, periate şi fixate pe suportul lor negru, închise într-o cutie transparentă elegantă, oasele de peşte aduc a bijuterii de mare valoare.

Şi chiar asta reprezintă! De profesie inginer în Electrotehnică, bărbatul nu a visat niciodată că va ajunge artist peste noapte.

„Într-o seară, soţia a pregătit ciorbă de peşte. Atunci am observat mai atent un os din capul peştelui şi mi s-a părut că are o formă fascinantă.

Nu am mai aruncat oasele, le-am spălat, le-am lăsat la uscat şi după ceva timp am început să mă joc cu ele. Ce a ieşit, vedeţi aici!", ne arată Cristian Bocanu, mândru de colecţia de tablouri expusă pe pereţii locuinţei.

simeon stalpnicul png

Pasiunea i-a pătruns în sânge în urmă cu 4 ani, însă abia de câteva luni a decis să le promoveze în diverse expoziţii din ţară.

Păcat, spune cu tristeţe maestrul, că sunt mai apreciate în străinătate decât aici.

Şi asta în ciuda preţurilor modice, la care e dispus să le vândă: 100- 150 de lei, în funcţie de dimensiunea tabloului şi de complexitatea lucrării.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net