El este primul bebeluș vindecat de coronavirus, la Maternitatea din Timișoara! A plecat acasă în brațele mamei

Ultima actualizare:

    Bebelușul a fost internat aproape trei săptămâniFoto: captură video
Bebelușul a fost internat aproape trei săptămâniFoto: captură video

Emoționant! Iată că mai avem și povești cu final fericit, în această perioadă plină de neliniște pentru noi toți. După zile lungi în care a plâns după copilul ei, o mamă din Valea Jiului, care și-a adus pe lume copilașul la Maternitatea Odobescu, în plin focar de coronavirus, și-a putut ține din nou bebelușul în brațe.

Au fost momente emoționante și pentru cadrele medicale, care au avut grijă de micuț. Dimitri s-a aflat aproape trei săptămâni în grija doctorilor de la Maternitatea Bega din Timișioara, spital dedicat îngrijirii pacienților cu coronavirus, potrivit opiniatimisoarei.ro. Tot acolo s-a vindecat și mama lui, care a fost trimisă mai repede acasă, în izolare, în orașul Lupeni. Au fost clipe extrem de grele pentru femeia care a stat departe de copilul ei.

"Și cadrele medicale plâng, nu-i așa?"

Din fericire, nou-născutul a fost asimptomatic, iar evoluția lui a fost foarte bună. După două teste negative, medicii s-au decis să îl încredințeze părinților. O ambulanță a adus-o pe mama copilului la spital. Momentele întâlnirii ei cu micuțul Dimitri au fost copleșitoare, atât pentru mamă, cât și pentru cei prezenți. Femeia a plâns de fericire când a putut să își țină, în sfârșit, puiul în brațe.

"Nu am pus niciodată răul înainte, deși știam de toată această perioadă, nu m-am gândit că vom fi chiar noi. Și dintre cei 10 bebeluși. E greu, pentru mine ca mamă e greu să cred că doar el a rămas pozitiv, a mărturisit mama bebelușui", potrivit sursei citate mai sus.

Și medicii s-au rugat ca totul să fie bine pentru Dimitri. Iar momentul de bucurie atunci când copilul a putut pleca acasă a fost răsplata pentru toată munca lor.

"Îmi puneam întrebarea ca într-un film celebru...și cadrele medicale plâng, nu-i așa? Atenția a fost îndreptată asupra lui, pentru că vârsta fragedă, greutatea pe care a avut-o la naștere au impus condiții speciale pentru îngrijirea și urmărirea lui", a explicat medicul Marius Craina, managerul Maternității Bega din Timișoara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net