El este eroul care a salvat un bebeluș din viitură, în Bistrița Năsăud

Ultima actualizare:

    La Bistrița –Năsăud, pompierul militar Mitrofan Claudiu Andrei a intrat în apă să salveze o familie întreagă și un bebelușFoto: ISU: Bistrița-Năsăud
La Bistrița –Năsăud, pompierul militar Mitrofan Claudiu Andrei a intrat în apă să salveze o familie întreagă și un bebelușFoto: ISU: Bistrița-Năsăud

Au venit puhoaiele peste oameni în casă în toiul nopții. Autoritățile au fost avertizate din timp, iar 2.600 de salvatori au fost trimiși în zonele afecate de inundații. La Bistrița –Năsăud, pompierul militar Mitrofan Claudiu Andrei a intrat în apă să salveze o familie întreagă și un bebeluș. Respect!

S-au rupt norii în nordul, vestul și centrul țării, iar râurile s-au umflat și au inundat sute de gospodării și case din 26 de localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mureş şi Timiş.

În localitatea bistriţeană Dumitra, mai multe echipaje ISU au intervenit pentru salvarea a patru persoane care nu mai puteau ieşi din locuinţă, din cauza apei care depăşea 1,5 metri.

”S-a umflat pârâul și am mers după ei, au rămas blocați în case. Nu am fost singur, i-am avut aproape pe colegii mei, Daniel și Ioan. Am stat tot timpul în telefon cu stâlpul familiei, am ajuns în localitatea Dumitra și am mers din casă în casă până i-am găsit. Ne aștepta întreaga familie, bunica, mama, tata și copilul lor de numai câteva luni. Îmi venea să plâng când am văzut copilul. Și eu sunt proaspăt tătic și nu aș vrea ca fetița mea să treacă prin așa ceva. Am încercat să-i consolăm, i-am luat în brațe și i-am evacuat repede. Din fericire nici unul dintre ei nu a pățit nimic. Au fost multe intervenții, am acționat peste tot unde am fost chemați”, a povestit pompierul militar Mitrofan Claudiu Andrei.

Șefii lui de la ISU BIstrița au publicat povestea salvatorilor.

”Am stat de vorbă cu Mitrofan Claudiu Andrei, unul dintre cei peste 2.600 de salvatori care au acționat în ultimele 24 de ore pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din județele afectate de vremea rea. Este pompier în cadrul ISU Bistrița-Năsăud de 12 ani, are un puternic accent ardelenesc și o modestie rar întâlnită. Mulțumim, Claudiu! Mulțumim, Daniel Andres și Fetinca Ioan, colegii care au făcut echipă cu Claudiu pentru salvarea persoanelor! Felicitări tuturor celor care au depus mari eforturi atât pentru salvarea persoanelor din zonele afectate de inundații, cât și pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor!

Foto: ISU Bistrița-Năsăud

Citește și Aplaudaţi-i, ei sunt eroii României!

Citește și Pompierul-erou

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net