El este donatorul record! A salvat 117 oameni de la moarte

Ultima actualizare:

    Mihai Pazel Anton are 29 de ani și donează sânge cât poate de des
Mihai Pazel Anton are 29 de ani și donează sânge cât poate de des

Viața unora atârnă de multe ori de un fir de ață, iar salvarea lor ar putea veni de la fiecare dintre noi. Din păcate, sunt puțin oameni care se gândesc la aproapele lor. Mihai Pazel Anton este unul dintre ei. Acesta și-a făcut un scop din a scoate din ghearele morții cât mai mulți bolnavi.

Locuiește în București, are 29 de ani este absolvent de ASE și lucrează într-o multinațională. Nu te-ai fi gândit că la vârsta lui este preocupat de sănătatea necunoscuților. Și, totuși, o face. Mihai, care este un împătimit al motocicletelor, a impresionat personalul medical de la Centrul de Transfuzii București, acolo unde a devenit de-al casei.

Tânărul vine des și donează sânge, astfel că până acum a făcut-o de 39 de ori. Potrivit medicilor de aici, el a salvat peste 117 oameni.

” Mihai, îți mulțumim că ești”, i-au transmit aceștia. “Nu contează cine ești sau ce statut social ai, cu toții avem în posesie un dar pe care îl putem împărtăși cu cei din jurul nostru. Nu te costă nimic să îl dai, dar valorează enorm. În urmă cu 10 ani, pe când aveam 19 ani, am descoperit că pot face ceva extraordinar: să salvez vieți, chiar dacă nu sunt doctor. Acum, am ajuns la cea de-a 39-a donare și voi continua să donez deoarece sentimentul de a salva pe cineva este nemaipomenit”, a mărturisit Mihai Pazel Anton.

Iar dacă ar fi mai mulți români cu suflet mare, criza de sânge nu ar mai exista. Doar în jur de 130 de persoane calcă zilnic pragul centrului de transfuzii din Capitală, în condițiile în care spitalele ar avea nevoie pentru pacienți de 400 de donatori.

Ca să conștientizeze populația cât de important este să ajuți, autoritățile au demarat campania ”N-avem sânge, donează și tu!” Alexandru Bojinca are 44 de ani și între două ședințe la serviciu își face timp ca să doneze. ”Dacă poți să ajuți, fă-o acum!”, ne transmite bărbatul pus la patru ace.

Cine poate dona

Donarea de sânge este permisă numai persoanelor sănătoase, cu vârsta între 18 și 60 de ani, care nu au tensiune arterială peste 200 mm Hg sau sub 110 mm Hg și cântăresc peste 55 kg. Nu li se poate lua sânge lăuzelor, celor care  manifestă stări emoționale exagerate, persoanelor obosite și celor care au avut boli infecțioase, diabet, epilepsie sau boli de inimă.

Totodată, nu pot dona cei care consumat alcool, au mâncat grăsimi înainte de recoltare, au fost operați de curând. Distanța între două recoltări este de minimum 70 de zile.

Recoltarea durează 50 de minute, timp în care se iau 450 ml de sânge. Există și beneficii pentru cei care dau sânge pentru alții. Ard 650 de calorii, rata de cancer scade, protejează inima și le crește rezistența organismului.

Pe lângă asta, în ziua donării au liber de la serviciu, primesc bonuri valorice, circulă gratuit cu mijloacele de transport în comun și beneficiază de 50% la abonament timp de o lună. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net