El e «tăticul» luminiţelor de Sărbători

Ultima actualizare:

Au trecut 15 ani, dar nu a uitat prima „operă". „Erau cinci şiruri de becuri simple, cu figurine. Aveau fasung obişnuit, iar spre deosebire de cele folosite în mod normal de bucureşteni erau vopsite în diferite culori. Motivele le-am stabilit împreună cu primarul Lis: un brăduţ, un fulg, o stea, un clopoţel", rememorează arhitectul Ion.

A terminat două facultăţi: Institutul de Arhitectură „Ion Mincu" şi Facultatea de Design Industrial de la Arte Plastice.

Din 2003, ghirlandele care iluminează cerul Capitalei de Sărbători sunt formate din leduri ecologice. În acest an, sunt 10 modele noi, iar cele mai frumoase crede că sunt cele de pe Bd. Magheru. Dezvăluie că întotdeauna primarii care au condus Bucureştiul, de la Lis la Băsescu şi de la Videanu la Oprescu, i-au cerut ca pe această arteră să fie puse cele mai reuşite modele.

„Am grijă ca instalaţiile noastre, la care lucrăm aproape un an întreg, să nu copieze nimic din ce este montat în alte capitale ale Europei. Ne comparăm ca stil, nu ca modele, cu Madridul, adică încercăm să ornăm cât mai multe străzi. Francezii, de exemplu, pun la Paris doar pe Champs Elysees", se mândreşte Alexandru Ion.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net