El e primarul liberal care suspină după Ceauşescu

p16-actu-1-primar1-3col.jpg

Mihai Alionte, în biroul său de la Primăria Podeni
Citeste tot despre: 

Nostalgic al “Epocii de Aur”, Mihai Alionte, primarul comunei prahovene Podenii Noi, deţine în biroul său din sediul primăriei un tablou de mari dimensiuni cu liderul comunist Nicolae Ceauşescu. Alături de chipul dictatorului, Alionte a atârnat pe pereţi portrete cu Carol I şi Ştefan cel Mare.

Îl pasionează istoria şi oftează după Republica Socialistă România! Mihai Alionte, edilul din Podenii Noi (Prahova) susţine că tablourile din biroul său au fost primite în dar de la diverşi prieteni. Întrebat dacă nu i se pare nepotrivit să atârne pe pereţi inclusiv portretul fostului secretar general al Partidului Comunist Român, Alionte spune că ”şi Nicolae Ceauşescu face parte din istoria României”.

Primarul din Podenii Noi e categoric în privinţa celui care făurea societatea socialistă multilateral dezvoltată.

“Care e problema? A fost şi el conducătorul României. Cine spune că nu se cade să ai un tablou cu el? Eu citesc cărţi, nu mă informez de pe internet. Pe vremea lui Ceauşescu, România avea datorie zero. Mie mi-au dat serviciu imediat după ce am terminat şcoala. Acum nu vedeţi ce circ este? Ne mândrim cu Casa Poporului”, a declarat Alionte, care, altminteri, e membru al Partidului Naţional Liberal (PNL).

Faptul că portretul fostului şef de stat e la loc de cinste în biroul edilului a fost scos la iveală de fostul consilier local Dorinel Ţintea, care a postat poze pe pagina personală de Facebook. ”Liberali care au murit în temniţele comuniste se întorc în mormânt cu un aşa primar LIBERAL”, a scris Ţintea pe reţeua socială, scrie ziarulincomod.ro.

p26-actu-2-primar2-2col.jpg

Tabloul cu dictatorul Nicolae Ceauşescu, primit cadou

Primarul din Podenii Noi a mai fost în mijlocul unui scandal. La sfârşitul lunii februarie 2019, Mihai Alionte a participat la o conferinţă organizată în Prahova de Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi a anunţat că a trecut ”cu sufletul” la formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Dacă primarul s-ar retrage oficial din PNL, automat şi-ar pierde şi funcţia de primar, conform legii.

Loading...