El e primarul cu biroul într-o toaletă!

Ultima actualizare:
În biroul primarului a  mai rămas şi acum gresia  de pe vremea când  încăperea era toaletă
În biroul primarului a mai rămas şi acum gresia de pe vremea când încăperea era toaletă

Situaţie inedită într-o comună săracă din Iaşi, unde edilul comunităţii a închiriat un apartament cu două camere pentru a muta primăria. Pentru că spaţiul nu era suficient, primarul a fost nevoit să îşi amenajeze biroul chiar în toaleta apartamentului. În total, 25 de funcţionari publici sunt înghesuiţi aici.

Totul a început în 2008, când fostul sediu al primăriei din comuna ieşeană Vânători a fost demolat. „Era o clădire veche, din 1929, şi exista riscul să se dărâme peste angajaţi", a explicat edilul Constantin Lupu. Atunci, acesta a închiriat un apartament cu două camere, de 100 de metri pătraţi, pentru care plăteşte lunar 800 de lei.

Locul este spaţios pentru o familie, dar nu prea confortabil pentru o instituţie publică. În total, 25 de funcţionari lucrează înghesuiţi în sediul improvizat al Primăriei din Vânători. „Consider că este un mediu total neadecvat de lucru pentru noi toţi. Dar trebuie să ne descurcăm", a spus Constantin Ichim, secretarul primăriei. De voie, de nevoie, primarul a trebuit să-şi improvizeze şi el un birou.


    În biroul primarului a  mai rămas şi acum gresia  de pe vremea când  încăperea era toaletă
În biroul primarului a mai rămas şi acum gresia de pe vremea când încăperea era toaletă

Şi cum spaţiu nu prea mai era, şi l-a amenajat în locul în care s-a aflat grupul sanitar al apartamentului. „E o cămăruţă mică, dar nu e o problemă asta. Mă descurc", a spus primarul. Cât despre condiţiile de lucru din primăria de apartament pe care o conduce, edilul admite că nu de puţine ori „unitatea" se umple ochi.

„Sunt condiţii grele de muncă. Mai sunt zile în care se aglomerează. Noi sperăm ca în scurt timp să se remedieze şi problema noastră", a mai zis primarul. Cum fosta baie a imobilulului a fost transformată în biroul primarului, funcţionarii instituţiei sunt obligaţi să meargă la toaleta de la Căminul Cultural, situată peste drum. Tot la Căminul Cultural din sat se ţin şi şedinţele de Consiliul Local.

Constantin Lupu spune că se chinuie de patru ani să găsească un spaţiu adecvat pentru a muta sediul instituţiei pe care o conduce. Acum a cumpărat cu 90.000 de lei o altă clădire din sat, dar care are o altă problemă: nu este renovată. Pentru a putea fi dat în folosinţă, imobilul cumpărat ar avea nevoie de reabilitare. Ar fi nevoie de alţi 600.000 de lei, după cum spune primarul, sumă pe care nu o poate acoperi din bugetul local. Edilul spune că a făcut demersurile pentru a obţine finanţare de la Guvern, însă nu are momentan nici o confirmare.

"Sunt condiţii grele de muncă. Nu este un mediu adecvat de lucru, dar trebuie să ne descurcăm"

Constantin Lupu, primarul din Vânători

Comuna Vânători are o populaţie de 4.777 de locuitori. În judeţul Iaşi, mai sunt şi alte primării ale căror sedii au probleme. 29 de instituţii au sedii în spaţii neconforme, în timp ce 17 dintre acestea se află într-un stadiu alarmant de degradare, fiind necesară mutarea cu totul în alte spaţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net