El e motociclist la 90 ani! Mircea Panaitescu o are alături și pe iubita de 66 de ani

Ultima actualizare:
Cei doi temerari, gata  oricând de o călătorie
Cei doi temerari, gata oricând de o călătorie

Înalt ca bradul şi îmbrăcat în costum de piele neagră! Domnul cu alură atletică, posesor al unei motociclete de legendă, URAL 750, are nu mai puţin de 90 de ani! În ataşul motocicletei urcă iubita sa, în vârstă de 66 de ani, astfel că perechea temerară e mereu gata de călătorii noi.

Un cuplu irezistibil la Constanţa! Trecătorii se uită cu admiraţie la Mircea Panaitescu (90 de ani), la prietena sa, Margareta Moraru (66 de ani), şi la motocicleta rusească URAL 750, o bijuterie pe trei roţi, fiindcă are şi ataş. 

Bătrânul cu o constituţie sportivă, ochelari negri, păr alb ca neaua, sprâncene stufoase şi costum de piele neagră pare fioros până te invită să faci o poză cu motocicleta lui. Mircea Panaitescu a fost dintotdeauna pasionat de motociclete, scrie adevarul.ro. De profesie inginer, a lucrat în armată, cu grad de căpitan, iar acum e arbitru la Federaţia Română de Ciclism. Mircea este deja străbunic şi spune că pentru el senectutea este etapa cea mai frumoasă a vieţii. Cu Margareta Moraru, iubita lui în vârstă de 66 ani, a fost vecin de cartier, dar s-au cunoscut când el plecase deja la căminul de bătrâni. Rămăsese singur, după ani în care îşi îngrijise soţia bolnavă. Într-o zi, i-a ieşit Margareta în cale. Era în 2014, luna mai, când e ziua amândurora: a lui pe 14, a ei - pe 30. 

Îndrăzneaţă şi vorbăreaţă, Margareta l-a abordat pe vecinul căruia-i admirase devotamentul pentru femeia de lângă el. Ea îl cunoştea din vedere, ştia drama prin care trecuse. „M-a atras ca un magnet“, recunoaşte ea. Cu un tort, o şampanie şi o lumânare verde („ca el“), Margareta s-a înfiinţat de ziua lui la cămin. „Am un mare noroc în viaţă: că mi-a dat Dumnezeu sănătatea asta şi pe Margareta“, obişnuieşte să se laude Mircea. 

Cu Margareta lui, Mircea a început o nouă călătorie. A cumpărat Uralul cu ataş, ca să meargă în tandem. Când e vremea frumoasă, ei pun remorca la Ural şi merg prin ţară, cutreierând locuri pe care tânjeau de mult să le vadă. Lumea îi salută, le zâmbeşte şi le face cu mâna. 

Uneori fac doar plimbări scurte, pe coasta litoralului, până la Costineşti sau hai-hui, ca să respire aerul sărat al mării. Toată vara şi-o petrec pe plaja de la Techirghiol, făcând nudism şi băi de nămol. 

Secretul celor doi îndrăgostiţi


    Cei doi temerari, gata  oricând de o călătorie
Cei doi temerari, gata oricând de o călătorie

„Mănânc de toate, dar nimic în exces. Dulciuri gust doar rar, dar îmi place vişinata. Îmi place să cânt romanţe“, se confesează Mircea. Ea, în schimb, e atentă la dietă. S-a lăsat de fumat, ştie tehnici yoga şi poartă tot haine de piele şi bocanci. Mircea o vizitează zilnic, tot timpul stau împreună, iar seara el se retrage la cămin. „Avem o viaţă frumoasă şi ne place să trăim“, spun, la unison, Mircea şi Margareta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net