El dă chip copacilor cu drujba! FOTO

Ultima actualizare:

    Gabriel Rizea (43 de ani) din Craiova a transformat strada pe care locuieşte într-o adevărată expoziţie de sculpturăFoto: SOFIA PREJBEANU
Gabriel Rizea (43 de ani) din Craiova a transformat strada pe care locuieşte într-o adevărată expoziţie de sculpturăFoto: SOFIA PREJBEANU

Strada Cicoarei, din Craiova, a devenit punct de atracţie pentru locuitorii oraşului. Oamenii vin să vadă copacii scluptaţi de un inginer silvic, care a creat, doar cu ajutorul unei drujbe, adevărate opere de artă în faţa porţii.

Gabriel Rizea (43 de ani) recunoaşte că are talent la desen, însă nu s-a gândit niciodată că poate transforma strada pe care locuieşte într-o mică expoziţie.

Bărbatul lucrează  câteva zile la “modelarea” unui copac
Bărbatul lucrează câteva zile la “modelarea” unui copac

Sculpturile reprezintă fețe de oameni și de animale
Sculpturile reprezintă fețe de oameni și de animale

”Mi-am dorit să dau un aer aparte străzii şi, cu siguranţă, am reuşit. În momentul în care m-am apucat de treabă mi-am întrebat vecinii dacă sunt de acord. Nu am vrut să îi deranjez cu zgomotul, pentru că am lucrat doar cu drujba. La fiecare copac în parte am muncit câteva zile. Pomii nu sunt afectaţi pentru că am lucrat pe maxim 35% din suprafaţa lor. În momentul în care m-am apucat de treabă am ştiut exact ce am de făcut”, a povestit artistul. Vecinii spun acum că locuiesc pe cea mai frumoasă stradă din Craiova. 


    Bărbatul lucrează  câteva zile la “modelarea” unui copacFoto: SOFIA PREJBEANU
Bărbatul lucrează câteva zile la “modelarea” unui copacFoto: SOFIA PREJBEANU

În momentul în care am văzut pomii scluptaţi le-am făcut poze. Sunt aparte şi sclupturile au înveselit strada. Cine trece prin zonă se opreşte preţ de câteva minute să admire operele realizate. Sunt feţe de oameni şi animale scluptate direct în copaci. Nu am mai văzut aşa ceva. Este o idee inedită. I-am păstrat artistului încă un pom pe care vrem să-l înveselască la fel“, a povestit Ştefan Trăsnitu. Prietenii artistului spun acum că Rizea pare să aibă mai mult talent la sculptură, decât la desen şi vor să vadă cât mai mulţi copaci “înfrumuseţaţi” de el. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net