El a avut timp de 22 de ani poza în vitrina frizeriilor. Cum a ajuns Constantin Rogin să fie cunoscut de toată ţara

Ultima actualizare:

    Aceasta este fotografia care a stat în vitrine două decenii
Aceasta este fotografia care a stat în vitrine două decenii

Chipul său ajunsese cunoscut în toate oraşele din ţară. După ce a câştigat un concurs la nivel naţional, Constantin Rogin (69 de ani) a fost, din 1971 şi până în 1993, modelul pentru tunsoarea bărbătească modernă. Femeile erau topite după el.

Constantin Rogin are acum 69 de ani, iar în tinereţe toată lumea îl cunoştea. Poza lui, cu o freză la modă şi mustăcioară blondă, a fost aşezată în vitrina tuturor frizeriilor din ţară.

Timp de 22 de ani, mai exact între 1971 şi 1993, „ăla din vitrină“ era de fapt Constantin Rogin, cel care pozase pentru reclama tunsorii bărbăteşti la modă în epocă. Acum, Constantin Rogin îşi aminteşte cu nostalgie de vremurile în care, spune el, chipul său era aproape la fel de cunoscut ca al tovarăşului Nicolae Ceauşescu, scrie adevarul.ro. Pentru poza respectivă, multiplicată probabil de mii de ori, nu a primit însă nici un ban.

”Cum a început totul? Printr-o întâmplare. Ieşeam într-o zi de la «Patria», fusesem la un film, când m-a acostat unul pe stradă. M-a analizat pe toate părţile - de am crezut că se dă la mine şi eram gata-gata să-i aplic o corecţie - şi m-a întrebat dacă nu vreau să particip la un concurs de coafură şi frizerie. Am evitat să-i dau un răspuns ferm şi m-am dus acasă, unde i-am povestit mamei ce şi cum. Şi ea mi-a zis: «Băi, sălbaticule, du-te, că doar nu te mănâncă omul. E un concurs». Şi m-am dus. M-am lăsat tuns de Teodor Dragomir, că aşa îl chema pe individ, frizerul de la «Lido», am stat pe scaun ore-n şir, de mi-au amorţit toate alea. Abia reuşeam să merg la toaletă. Imaginează-ţi că eram sute de candidaţi, era o sală imensă, iar până când venea comisia la fiecare te apuca plânsul. În sfârşit, am luat locul I pe Sectorul 1, după care, peste ceva timp, locul I pe Bucureşti, iar apoi, după încă o lună, locul I pe ţară. Ultima etapă s-a ţinut la Constanţa. Îi ziceam mamei: «M-am săturat, nu mă mai duc nicăieri, nu mai pot!». Măcar de aş fi luat şi eu nişte bani, dar n-am văzut o leţcaie! După vreo trei săptămâni, vine o vecină la noi: «Vecină, vecină, l-am văzut pe fi-tu!». Unde l-ai văzut, zice mama, că e-n casă şi doarme?! «E în poză la frizerie!». M-a trezit mama din somn, m-am îmbrăcat repede şi m-am dus la frizeria de la mine din cartier. Când m-am văzut în vitrină, am rămas cu gura căscată! Nu mă aşteptasem la aşa ceva, îţi dai seama că nu-mi spusese nimeni nimic...Ei, din momentul ăla au tăbărât femeile pe mine!“, a povestit Rogin, pentru ziarul ”Adevărul”.

Modelul de altădată este acum pensionar
Modelul de altădată este acum pensionar

Bani a câştigat de la Radioteleviziunea Română şi O.N.T, unde a fost şofer. ”M-am umplut de bani şi m-am distrat cât pentru trei vieţi“, şi-a reamintit fostul model de ocazie. Atras însă de mirajul cinematografiei, n-a ezitat să devină cascador. A debutat alături de Orson Welles şi Laurence Harvey, apoi a făcut cascade în peste 60 de filme. După 1990, a filmat numai sporadic, dar tot i-a cunoscut pe Wesley Snipes şi Jean-Claude Van Damme, care au filmat în România.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net