Ei ţineau opt copii ca sclavi

Ultima actualizare:

    Niţă Gheorghe  (37 de ani); Niţă I. Gheorghe  (54 de ani); Cătălin Panaite  (34 de ani)
Niţă Gheorghe (37 de ani); Niţă I. Gheorghe (54 de ani); Cătălin Panaite (34 de ani)

18 zile de teroare. Prin asta au trecut opt copii săraci din Vaslui care au fost ademeniţi împreună cu părinţii să muncească în agricultură, în Covasna. Ajunşi acolo, au fost ţinuţi în condiţii mizere, înfometaţi, batjocoriţi şi obligaţi să muncească câte 17 ore pe zi.

Săraci şi disperaţi că nu mai au cu ce să-şi crească copiii, mai mulţi locuitori dintr-un sat vasluian au acceptat să plece în Covasna, la cules şi sortat de cartofi.

Trei indivizi le-au promis câte 40 de lei pe zi, trei mese asigurate, transportul dus-întors şi condiţii bune de cazare. În total, 17 persoane au acceptat. Mai grav este că unii dintre ei şi-au luat cu ei şi copiii.

Dacă refuzau să culeagă cartofi, oamenii erau bătuţi

simeon stalpnicul png

Ajunşi în Covasna, au fost aruncaţi într-un beci plin de igrasie, gândaci şi şobolani. Erau scoşi la muncă de la ora 6.00 până la 21.00, uneori chiar şi până la miezul nopţii. Mai mult decât atât, oamenii erau înfometaţi.

Primeau câte o pâine şi o sticlă cu apă pe zi. I-au implorat pe cei care îi ţineau închişi să le dea drumul, dar bărbaţii au devenit violenţi şi i-au luat la bătaie. O singură femeie a fost lăsată să plece după ce s-a îmbolnăvit de plămâni din cauza cimentului rece pe care era obligată să doarmă.

Aşa arată beciul în care victimele au trăit 18 zile

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Oamenii au trăit 18 zile în frig şi în condiţii greu de imaginat. Una dintre victime a povestit că bărbaţii care îi ţineau sechestraţi urinau prin gura de aerisire peste copiii care dormeau acolo.

Când au fost rugaţi să înceteze, aceştia le-au spus în batjocură că urina lor este un tratament bun pentru creşterea părului. După mai bine de două săptămâni de chin, cei trei bărbaţi şi-au primit banii de la proprietarul pământului pe care l-au lucrat, mai exact câte 50 de lei pentru fiecare victimă.

Apoi, i-au înghesuit pe cei 25 de vasluieni într-o dubă şi i-au abandonat în gara Oneşti. Oamenii au depus plângeri la poliţie, iar cei trei, Niţă Gheorghe (37 de ani), Panaite Cătălin (34 de ani), şi Niţă I. Gheorghe, 54 de ani, din Bacău, au ajuns pe mâna poliţiei. Ei sunt acuzaţi de trafic de persoane şi trafic de minori şi riscă până la 15 ani de închisoare.

Caz similar în Galaţi

Un alt caz înfiorător a ieşit la iveală în urmă cu două zile. Poliţiştii din Galaţi au descins la mai multe stâne unde aveau informaţii că ciobanii exploatau peste 40 de familii sărace.

Şi în acest caz, victimele, printre care se aflau şi copii, erau înfometate, ţinute în condiţii inumane şi nu primeau nici un ban pentru munca prestată. Mai mult, femeile au fost abuzate sexual.

Victimele, care erau obligate să îngrijească animalele de la stână au fost eliberate, iar şase bărbaţi au fost reţinuţi şi prezentaţi Judecătoriei Galaţi pentru arestare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net