Ei au salvat doi puşti de la înec

Ultima actualizare:

    Căţeluşa Sara şi poliţistul Liviu Radovici au scos din apele Mureşului o fată şi un băiat Fotografii: proalba.ro
Căţeluşa Sara şi poliţistul Liviu Radovici au scos din apele Mureşului o fată şi un băiat Fotografii: proalba.ro

Eroii zilei! Sara, un câine din rasa Golden Retriver, Liviu Radovici, un poliţist aflat în timpul liber, au izbutit să scape luni de la înec doi adolescenţi care se scăldau în apele râului Mureş, în zona comunei Vinţu de Jos (Alba). Din păcate, alţi doi puşti, o fată de 13 ani şi un băiat de 17 ani, s-au înecat.

S-au aruncat fără ezitare în apele Mureşului! O zi caniculară şi tineri aflaţi la scăldat – iată un tablou obişnuit în miezul verii. Liniştea după-amiezii a fost spartă, în preajma comunei Vinţu de Jos, de ţipete disperate.

În căutarea răcorii, elevii care au intrat în apa Mureşului au nimerit o zonă cu curenţi puternici şi au intrat în panică. Liviu Dan Radovici (20 de ani), un poliţist tânăr aflat în timpul liber, n-a stat nici o clipă pe gânduri şi a sărit în râu. El a reuşit să ajungă la un puşti de 16 ani, prins de un vârtej, şi l-a adus teafăr la mal.

“Am sărit în apă şi am încercat pe cât posibil să-l scot afară. Am reuşit, am traversat Mureşul, l-am luat pe băiat în braţe şi l-am scos”, a povestit agentul pentru a1.ro. Liviu Radovici a îmbrăcat uniforma în februarie 2017 şi activează la Postul de Poliţie Transporturi Teiuş.

În momentul episodului nefericit, pe mal rămăsese o fată, însoţită de Sara, căţeluşa ei din rasa Golden Retriver. Eleva a început să strige după ajutor, văzând că prietenii care se bălăceau erau în pericol.


    Eforturile  pompierilor  au fost  zadarnice:  doi elevi  s-au înecat
Eforturile pompierilor au fost zadarnice: doi elevi s-au înecat

Sara, căţeluşa în vârstă de patru ani, a intrat imediat în apă, iar o copilă pe punctul de a se îneca a ieşit la mal cu ajutorul patrupedului.

A urmat o misiune contracronometru la care au participat pompieri cu două bărci pneumatice şi mai mulţi localnici.  Pentru doi dintre tineri, aventura s-a încheiat dramatic: o fată de 13 ani şi un băiat de 17 ani n-au mai putut fi salvaţi.

Primul scos din apă a fost băiatul, la aproape o jumătate de oră de la dispariţie. Eforturile medicilor de a-l salva au fost zadarnice. După două ore a fost găsit şi trupul fără viaţă al fetei de 13 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net