Ei au convins-o pe Melania să nu sară de la etajul 13!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au fost şase, dar au făcut cât o armată întreagă atunci când au ajuns în prima linie. Este vorba de negociatorii Poliţiei Capitalei, care au reuşit ieri un miracol. Au salvat viaţa femeii care a ameninţat mai bine de şapte ore că se aruncă în gol de la etajul 13.

Pregătiţi ca la carte, şcoliţi chiar de specialiştii FBI, negociatorii Poliţiei Capitalei au bifat ieri încă o reuşită. Echipa a intervenit pentru salvarea Melaniei Anghel, femeia de 47 de ani, care a recurs la un gest nebunesc. S-a căţărat pe balconul situat la etajul 15 al unui bloc de pe Calea Văcăreşti şi a ameninţat că se sinucide. Imediat, la faţa locului au ajuns negociatorii care au încercat să comunice cu ea. De la început însă s-au lovit de refuzul femeii de a comunica.

" A fost unul dintre cele mai tensionate momente. A început să coboare până la etajul 13. Riscul de a cădea era mare", ne-a povestit şeful negociatorilor, Bogdan Căpruci.

Bogdan Mânzală, Alexandra Camberea, Bogdan Busuioc şi Mircea Căpăţână, o parte din membrii echipei de negociatori

simeon stalpnicul png

Poliţiştii au reuşit însă să intre în apartamentul de la acel etaj şi să ajungă la ea. Negociatorul principal a fost Bogdan Busuioc, unul dintre veteranii echipei, ceilalţi l-au sprijinit oferindu-i informaţii." Am rugat-o să rămână pe loc, să vedem cu ce putem să o ajutăm. Ne-a fost greu să menţinem contactul pentru că se muta de pe un palier pe altul", a spus după intervenţie negociatorul din prima linie. Însă, nu neîncrederea şi nehotărârea femeii le-au dat de furcă poliţiştilor.

De această dată, negociatorii au avut un duşman mult mai aprig, care până acum era de partea lor. "A fost dificil din cauza timpului, trecea de această dată în defavoarea noastră. Femeia era la etajul 13, bătea vântul, iar ea era desculţă. Începuse să dea semne de hipotermie, să fie confuză, incoerentă şi exista riscul să alunece", ne-a spus Bogdan Căpruci. De aceea, momentul salvării a fost şi cel mai tensionat.

Poliţistul s-a apropiat de femeie şi a încercat să o convingă să renunţe la gestul nebunesc

simeon stalpnicul png

Atunci când Melania Anghel găsise în sfârşit motive să trăiască, îşi pierduse puterea să treacă dincolo de balustradă. A cerut ajutorul poliţiştilor, care au adus-o în siguranţă în balcon. Femeia a fost dusă de urgenţă la spital, iar salvatorii ei au ieşit în aplauzele celor care au aşteptat cu sufletul la gură deznodământul. Reuşita lor nu a trecut neobservată nici la Ministrul de Interne.

Salvatorii au tras-o pe Melania în balcon, aceasta fiind îngheţată şi epuizată

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Radu Stroe a decis ca salariul celor şase negociatori să fie majorat cu 50% în 2014. "Nu de asta lucrăm. Nu ne considerăm eroi. Ne-am făcut doar datoria acolo", ne-a declarat, ieri, subcomisarul Bogdan Căpruci, înainte de o nouă intervenţie. Un alt om disperat avea nevoie de ei, de negociatorii de vieţi.

«Are nevoie de monitorizare şi evaluare psihiatrică» Dr. Rodica Năstase, Spitalul de Boli Psihice „Al. Obregia"

Când a intrat pe mâna medicilor de la Salvare, Melania Anghel se afla în stare de hipotermie şi era destul de agitată, astfel că medicii i-au administrat calmante. Apoi, au transportat-o la Spitalul de Boli Psihice „Alexandru Obregia".

„Orice persoană care a trecut printr-un astfel de episod are nevoie de monitorizare şi investigare psihiatrică", a declarat dr. Rodica Năstase, de la „Obregia". Cu atât mai mult cu cât Melania Anghel a urmat un tratament pentru depresie, pe care, însă, l-a întrerupt. Specialiştii i-au făcut deja o primă evaluare standard. Urmează o evaluare completă, care poate dura până la trei săptămâni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net