A economisit din pensia de 500 de lei şi a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului

Ultima actualizare:

    Tanti Gherghina  merge la biserică  de când era copilFoto: ziarullumina.ro
Tanti Gherghina merge la biserică de când era copilFoto: ziarullumina.ro

Săracă şi cu dragoste de Dumnezeu! Gherghina Vasilescu, o femeie în vârstă de 93 de ani din Saelele (Teleorman), a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului. Pensionara a renunţat la propriile nevoi şi, din pensia mică, a pus bănuţ peste bănuţ ca să contribuie la ridicarea uriaşului edificiu.

Gherghina Vasilescu a trăit toată viaţa singură. N-a fost căsătorită niciodată şi mănâncă doar seara, fiindcă aşa se simte liberă şi mai liniştită. Bătrâna a izbutit să strângă, din pensia ei de numai 500 de lei pe lună, peste 10.000 de lei, bani pe care i-a donat pentru Catedrala Mântuirii Neamului, mulţumindu-i astfel lui Dumnezeu pentru tot ce a primit de la El, relatează ziarul „Lumina”. „Am 93 de ani. M-am născut şi am trăit toată viaţa în satul acesta. Am vieţuit cum a dat Dumnezeu. M-am ocupat cu gospodăria, cu agricultura. Tata, Petre Vasilescu, a fost cântăreţ la biserică. Sunt credincioasă atât cât a dat Dumnezeu”, povesteşte tanti Gherghina. “Merg la biserică de mică, iar acum ajung doar duminica. Dar aud la televizor slujbele. Las toate la pământ şi mă duc în casă şi le ascult. Fac şi eu ce am pomenit de la părinţi: ţin posturile, mă spovedesc, mă împărtăşesc şi mă rog cât îmi dă Dumnezeu putere. Mănânc o dată pe zi, seara, ca să fiu mai liniştită. Am evlavie pentru toţi sfinţii, dar mai mult strig la Sfântul Gheorghe, al cărui nume îl port. Mi se întâmplă zilnic minuni pentru că tot ce este spre bine vine de la Dumnezeu”, explică, însufleţită, femeia. 

Când vedea mai bine, pensionara citea din “Vieţile sfinţilor”. I-a plăcut atât de mult Biserica, încât a trăit în suflet numai cu ea. “De aceea nu am avut niciodată intenţia să mă căsătoresc”, adaugă mama Gherghina. 

Părintele Cătălin Alexandru Raicu confirmă că „tuşa Ghiţa” este foarte credincioasă. “E un exemplu de smerenie. Eu, mergând la Bucureşti din trei în trei luni pentru nişte analize, i-am dus donaţiile la Paraclisul Catedralei de fiecare dată, împreună cu un pomelnic, şi i-am adus chitanţele. Din sat, ea a dat cea mai mare sumă”.

Catedrala va avea 12 lifturi

simeon stalpnicul png

Catedrala Mântuirii Neamului este amplasată în Bucureşti, la intersecţia dintre strada Calea 13 Septembrie şi strada Izvor. Catedrala va avea 12 lifturi, o lungime de 120 de metri şi înălțime totală de 120 de metri până la baza crucii de pe turla principală). Edificiul este așezat pe un teren cu o suprafaţă de 110.000 metri pătraţi, iar lățimea cea mai mare va fi de 67,70 metri. Finalizarea lucrărilor de zidire este programată pentru iulie 2018, iar două luni mai târziu constructorul trebuie să termine acoperișul. Pictarea catapetesmei şi sfințirea Altarului noii Catedrale Naționale au ca termen 30 noiembrie 2018.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net