Echinocțiul de primăvară 2019. Cum ne influențează fenomenul astronomic

Ultima actualizare:

    Echinocţiul de primăvară 2019, momentul care marchează începutul primăverii astronomice, se va produce în acest an în timpul zilei de marți, 20 martie, la ora 23.58, ora RomânieiFOTO: adevarul.ro
Echinocţiul de primăvară 2019, momentul care marchează începutul primăverii astronomice, se va produce în acest an în timpul zilei de marți, 20 martie, la ora 23.58, ora RomânieiFOTO: adevarul.ro

Echinocţiul de primăvară, momentul care marchează începutul primăverii astronomice, se va produce în acest an în timpul zilei de marți, 20 martie, la ora 23.58, ora României. Uite cum ne afectează!

Echinocţiul de primăvară, momentul care marchează începutul primăverii astronomice, se va produce în acest an în timpul zilei de marți, 20 martie, la ora 23.58, ora României. De la această dată, durata zilei va fi în continuă creștere, iar cea a nopții în scădere, până la data de 21 iunie, când este solstițiul de vară.

Echinocțiul (numit și echinox) este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc.

  • Tradițional, momentul echinocțiului de primăvară este un moment de armonie și echilibru, în care ziua și noaptea sunt într-o perfectă balanță.
  • Dormim mai mult și ne bucurăm mai multe ore de lumina Soarelui, iar strămoșii noștri ne-au lăsat o mulțime de interpretări pentru acest moment astronomic.
  • Cultul Soarelui este specific mai tuturor culturilor: oamenii priveau la Soare şi înregistrau ciclurile naturii în funcţie de schimbările aduse de astrul zilei.
  • Cu prilejul echinocţiului se sărbătoreşte şi pornirea plugului, moment consacrat în mai toate culturile lumii, indiferent de religie.
  • În perioada echinocţiului de primăvară totul se trezeşte la viaţă, tinde să iasă la suprafaţă, să se bucure de energiile profunde ale primăverii.
  • Potrivit specialiștilor, în ziua echinocțiului de primăvară, oamenii au tendința naturală de a se curăța de toate energiile negative pe care le-au acumulat iarna. Aceștia spun că toamna și iarna avem o predispoziție mai mare spre stări de depresie și anxietate, care generează diverse atitudini negative sau dizarmonioase cu propria persoană sau cu cei din jur.
  • În anotimpurile reci, oamenii tind să se distanțeze unii de alții, iar ziua echinocțiului de primăvară  ne va reapropia energetic de cei din jur.
  • Este momentul în care ne desprindem de energiile negative și putem să le îmbrățișam pe cele pozitive, care sunt emanante de natură.
  • Este ziua în care putem cere iertare celor cărora le-am greşit și o putem lua de la capăt.
  • Sursa: historia.ro
image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net