Ecaterina Andronescu: ”Jur pe Biblie că nu am nici o legătură cu Microsoft”

ecaterina_andronescu_ts_10.jpg

ecaterina andronescu, acuzatii, gabriel sandu
Ecaterina Andronescu a ripostat la acuzațiile aduse de condamnații din dosarul „Microsoft”

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației în repetate rânduri, se consideră nedreptățită atunci când cei patru condamnați în dosarul „Microsoft” spun că nu sunt singurii vinovați și că toți cei implicați trebuie să plătească. Gabriel Sandu a afirmat că alți opt miniștri sunt implicați.

294 de inși. Atâția apar ca suspecți sau inculpați în dosarul „Microsoft”, în care s-a anchetat tunul dat de oamenii de afaceri cu sprijinul autorităților statului român. Vorbim despre un prejudiciu cu multe zerouri.

”Este vorba de 104 milioane de dolari, în perioada 2004-2008, și 114,5 milioane de euro între 2009-2013. Sunt implicați toți miniștrii Educației și Comunicaților. De ce să plătim doar noi?”, a spus, ieri, revoltat, Gabriel Sandu, imediat după ce a aflat că va sta după gratii trei ani.

Printre cei vizați de fostul demnitar se află Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Țicău, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu și Gabriel Tănăsescu.

”Omul la supărare spune multe”

”Nu este adevărat! Este o minciună că le-a fost condiționată poziția. Mie nu mi-a cerut nimeni niciodată să aduc bani la partid. O spun cu mâna pe Biblie. Dar pot înțelege că omul la supărare spune multe. Pe perioada mandatelor mele (n.r.2001-2003, 2009 și 2012) nu s-a cumpărat licență Microsoft”, a declarat, pentru Click!, Ecaterina Andronescu.

Aceasta ne-a mai spus că în ultima perioadă nu a fost chemată la DNA ca să dea explicații în acest dosar, care a trimis patru oameni la pușcărie. Vorbim despre Gheorghe Ștefan, Gabriel Sandu, Dumitru Nocoale- ”Niro” și Dorin Cocoș.

Cu toții au fost încarcerați ieri la Penitenciarul Rahova, pentru a urma perioada de carantină. Totodată, aceștia au rămas fără bunuri în valoare de 17 milioane de euro.

Procesul lor a durat 545 de zile până la sentința definitivă.    

Loading...