Ea l-a salvat pe un turist german din colţii ursoaicei

Ultima actualizare:
Andi Bauer, pe patul spitalului, la Târgu Mureş
Andi Bauer, pe patul spitalului, la Târgu Mureş

Secvenţe sângeroase! Andi, un german de 26 de ani, a fost atacat de o ursoaică în România. Bărbatul a fost salvat de la moarte de sfatul prietenei lui, Lara, de origine britanică. În momentul atacului din Munţii Carpaţi, tânăra de 23 de ani i-a strigat lui Andi să lovească fiara în dreptul ochilor. Cu piciorul ferfeniţă, neamţul a găsit puterea să izbească, iar animalul s-a îndepărtat.

Dragostea pentru munte se putea încheia tragic! Britanica Lara Booth şi germanul Andi Bauer trăiesc în Berlin şi sunt doctoranzi. Pasionaţi de alpinism, cei doi au ales să facă o călătorie de cinci zile în România. Ei au parcat maşina în faţă unei mănăstiri vechi, unde au întâlnit un preot care le-a spus să nu se urce în munţi, deoarece este periculos.

Tineri şi dornici de aventură, Lara şi Andi au ignorant avertismentul preotului şi au plecat în excursie. În a treia zi, în timp ce se aflau pe o culme muntoasă, cuplul a dat peste o ursoaică însoţită de doi pui. Fiara s-a simţit ameninţată şi l-a atacat pe bărbat, muşcându-l de piciorul drept.

Piciorul drept al tânărului german, sfâşiat de fiară
Piciorul drept al tânărului german, sfâşiat de fiară

Lara, care se afla la câţiva metri în spatele lui Andi, nu şi-a pierdut cumpătul şi i-a strigat să lovească animalul în ochi. Îngrozit şi cu piciorul sfârtecat, bărbatul i-a urmat îndemnul, iar ursoaica s-a speriat şi a plecat.

În urma atacului, tânărul a fost grav rănit şi a pierdut mult sânge, iar tânăra a telefonat pentru a cere ajutorul. Un elicopter l-a dus imediat pe tânăr la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, iar chirurgii i-au pus tije în trei locuri, unde colţii ursului pătrunseseră adânc. După îngrijirile primite, germanul a fost transferat -într-un spital din München.


    Piciorul drept al tânărului german, sfâşiat de fiarăFoto: Profimedia
Piciorul drept al tânărului german, sfâşiat de fiarăFoto: Profimedia

„Am fost îngrozită când am văzut că ursul l-a atacat pe prietenul meu. Am ţipat şi nu ştiam ce să fac. Mi-am amintit că ursul trebuie lovit în ochi şi i-am strigat prietenului meu să facă asta”, a povestit Lara pentru dailymail.co.uk.„Nu-mi amintesc durerea. Ştiu doar că ursoaica a apărut la un metru de mine”, rememorează Andi coşmarul prin care a trecut. “A năvălit asupra mea, şi-a înfipt colţii în piciorul meu drept şi m-a tăvălit. Am început să plâng şi să cer ajutorul. Ursul m-a abandonat după ce Lara mi-a zis să lovesc animalul peste ochi. Am avut noroc că am supravieţuit, dar cred că aş fi fost şi mai norocos dacă nu m-ar fi atacat”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net