Ea e stewardesa care s-a făcut pilot de linie

Ultima actualizare:

    Veselă, înainte de plecarea  într-o nouă cursă Fotografii: Arhivă personală
Veselă, înainte de plecarea într-o nouă cursă Fotografii: Arhivă personală

Vis împlinit! E pilot la o companie de zboruri low-cost, deşi până la 20 de ani nu călătorise niciodată cu avionul. Tânăra a avut o primă legătură cu aviaţia civilă după ce s-a angajat ca stewardesă, la sugestia unei foste colege. Acum pilotează avioane de linie şi e încântată: “Nu pot descrie sentimentul de libertate pe care îl am”.

O tânără ambiţioasă! Minola Platon s-a născut în Vatra Dornei (Suceava), însă a locuit de mică la Câmpulung Moldovenesc împreună cu părinţii săi. Mama ei este medic, iar tatăl - informatician. Ea mărturiseşte că nu ştia nimic despre aviaţie când era mică, iar până la 20 de ani nu călătorise niciodată cu un avion. 

„Mă consider un om extrem de norocos, fiindcă am găsit această meserie care îmi place şi care mi se potriveşte. Pur şi simplu nu mă văd făcând altceva”, spune Minola pentru adevarul.ro. „La terminarea liceului am plecat la Bucureşti, unde am studiat în paralel la Facultatea de Relaţii Comerciale şi Financiar Bancare Interne şi Internaţionale şi la Facultatea de Drept, însă nu m-am regăsit în nici una dintre aceste profesii”. Împinsă de la spate de o prietenă bună, Minola s-a angajat ca stewardesă. Încă de la primul zbor, fata a ştiut că vrea să devină pilot. Era conştientă că drumul va fi greu, dar s-a pregătit să treacă peste toate obstacolele ca să-şi vadă visul cu ochii.

Nu a zburat nicăieri până la 20 de ani

„M-am înscris la Academia Română de Aviaţie şi aşa a început totul”, îşi aminteşte suceveanca. “A fost destul de greu, întrucât a trebuit să merg şi la serviciu în acest timp: lucram noaptea şi în weekend-uri, ca să pot să merg la şcoală în timpul săptămânii. Îmi petreceam tot timpul liber studiind unele materii cu care nu mai venisem niciodată în contact. Mi-am dorit atât de mult să reuşesc, încât nici nu am luat în considerare posibilitatea de a renunţa, deşi uneori a fost extrem de obositor. Acum pot să spun din tot sufletul că a meritat întru totul”, zâmbeşte ea.

A pilotat pentru prima dată o aeronavă de mici dimensiuni a academiei şi a avut mari emoţii. Totuşi, tânăra spune că nimic nu s-a comparat cu satisfacţia pe care a avut-o la primul zbor fără instructor pe care l-a făcut în şcoală. „Ţin minte că am coborât din avion, m-am uitat la cer şi am simţit o împlinire extraordinară. Din punctul meu de vedere, o persoană care alege aviaţia trebuie să înţeleagă faptul că a fi pilot reprezintă mult mai mult decât un simplu loc de muncă. Răspunderea este enormă, iar siguranţa pasagerilor depinde doar de tine şi de colegul tău din cockpit, aşa că îţi trebuie mult calm, responsabilitate, viteză de reacţie şi seriozitate. Un pilot bun se adaptează constant la situaţii noi şi întelege necesitatea muncii în echipă, formând un tot unitar cu restul echipajului”, explică Minola. Tânăra regretă că momentan nu sunt prea multe femei la manşă. Poate şi din acest motiv călătorii sunt uşor reticenţi iniţial, mai ales când văd echipaje formate numai din fete. 

Minola Platon  n-ar da meseria  de pilot pe nimic în lume
Minola Platon n-ar da meseria de pilot pe nimic în lume

Fiecare zbor reprezintă o poveste

Minola n-are o destinaţie preferată. Susţine că fiecare zbor e diferit, iar imaginile sunt parcă desprinse din poveste. De la 10.000 de metri vede răsăritul peste mare, apusul peste lanţuri de munţi, lacuri şi păduri. „Nu pot descrie în cuvinte frumuseţea naturii şi sentimentul de libertate pe care îl am şi mulţumesc vieţii în fiecare zi pentru ocazia extraordinară pe care mi-a oferit-o. Cred că oricine poate deveni ceea ce îşi doreşte, cu condiţia să înţeleagă că lucrurile importante nu vin uşor, dar că merită din plin”, încheie femeia - pilot. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net