E ultima zi de şcoală pentru elevi. Cât va dura vacanţa de vară

elevi-4582635.jpg

scoala vacanta vara elevi cursuri
Vineri este ultima zi de cursuri pentru aproximativ două milioane de elevi

Elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a, care au încheiat anul şcolar mai devreme, intră în vacanţă începând de sâmbătă.

Elevii de clasa a XII-a au terminat cursurile pe 3 iunie, iar cei de clasa a VIII-a pe 17 iunie, pentru a se putea pregăti de Bacalaurat, respectiv de Evaluarea Naţională.

Anul şcolar a fost mai scurt decât precedentul

Vacanţa de vară începe sâmbătă, 25 iunie şi se încheie duminică, 11 septembrie. Anul şcolar care tocmai se termină a fost mai scurt cu două zile decât precedentul, însumând 175 de zile lucrătoare. Ca noutate, vacanţa de iarnă a fost mai lungă, având trei săptămâni, în loc de două, săptămâna în plus la vacanţa de iarnă scurtând cu şapte zile vacanţa de vară.

Anul şcolar 2016/2017 va debuta pe 12 septembrie cu trei zile de poveşti de vacanţă, urmând ca în 15 septembrie să înceapă şcoala obişnuită, a anunţat, marţi, la o dezbatere despre învăţământul profesional, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, potrivit news.ro.

 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • plajă, vacanță, turism, patronate, minister

    Membrii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) sunt nemulţumiţi de structura anului şcolar. Ei cer ca elevii să intre pe rând în vacanţă, în funcție de zona în care locuiesc, astfel pentru ca stațiunile să fie mereu pline.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5