E ultima zi de şcoală pentru elevi. Cât va dura vacanţa de vară

Ultima actualizare:

    Vineri este ultima zi de cursuri pentru aproximativ două milioane de elevi
Vineri este ultima zi de cursuri pentru aproximativ două milioane de elevi

Vineri este ultima zi de cursuri pentru aproximativ două milioane de elevi. De sâmbătă, aceştia intră în vacanţa vară şi vor reveni la şcoală în data de 12 septembrie, când vor avea câteva zile de acomodare, fără lecţii, după cum a promis, recent, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

Elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a, care au încheiat anul şcolar mai devreme, intră în vacanţă începând de sâmbătă.

Elevii de clasa a XII-a au terminat cursurile pe 3 iunie, iar cei de clasa a VIII-a pe 17 iunie, pentru a se putea pregăti de Bacalaurat, respectiv de Evaluarea Naţională.

Anul şcolar a fost mai scurt decât precedentul

Vacanţa de vară începe sâmbătă, 25 iunie şi se încheie duminică, 11 septembrie. Anul şcolar care tocmai se termină a fost mai scurt cu două zile decât precedentul, însumând 175 de zile lucrătoare. Ca noutate, vacanţa de iarnă a fost mai lungă, având trei săptămâni, în loc de două, săptămâna în plus la vacanţa de iarnă scurtând cu şapte zile vacanţa de vară.

Anul şcolar 2016/2017 va debuta pe 12 septembrie cu trei zile de poveşti de vacanţă, urmând ca în 15 septembrie să înceapă şcoala obişnuită, a anunţat, marţi, la o dezbatere despre învăţământul profesional, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net