E oficial! Mergem la vot în 11 decembrie

Guvernul a stabilit astăzi, 31 august, data alegerilor parlamentare din acest an. Variantele posibile discutate până acum au fost 27 noiembrie, 4 decembrie şi 11 decembrie. Executivul a decis ca ziua când ne vom alege deputații și senatorii să fie în 11 decembrie.

În ședința de astăzi, 31 august, Guvernul a decis când vom merge la vot să alegem parlamentarii. S-au avansat mai multe variante, toate contestate. Până acum, au fost propuse datele 27 noiembrie, 4 decembrie, 11 decembrie.

Din surse informate, am aflat că vom merge la vot în 11 decembrie, scrie digi24.ro.

În opinia liberalilor, cea mai bună dată pentru organizarea alegerile parlamentare ar fi 11 decembrie, pe motiv că înainte de 4 decembrie sunt mai multe zile libere şi ar fi o prezenţă mică la vot, iar 27 noiembrie nu respectă prevederile constituţionale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), a declarat că, din punct de vedere legal, alegerile parlamentare nu mai pot fi organizate pe 27 noiembrie, întrucât data alegerilor trebuie anunţată cu trei luni înainte. El şi-a exprimat însă speranţa ca alegerile să aibă loc pe 4 decembrie, pentru că altfel viitorul Guvern va fi constituit abia la începutul anului 2017.

În ceea ce priveşte organizarea alegerilor în Diaspora, modificările care urmează să fie adoptate de Guvern vizează posibilitatea suplimentării secţiilor de vot din străinătate.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1