E oficial! Călin Popescu Tăriceanu, noul preşedinte al Senatului

CLIIMA20140226_0097_1.jpg

Călin Popescu Tăriceanu (Foto: Eduard Enea/Adevărul)
Citeste tot despre: 

Călin Popescu Tăriceanu, susţinut de grupul parlamentar PSD, de grupul PC, dar şi de UDMR, a fost votat astăzi pentru a prelua funcţia de preşedinte al Senatului, anunţă Adevărul.

UPDATE Tăriceanu a primit 93 de voturi în favoarea sa, în timp ce liberalul Obreja a obţinut 45 de voturi, ale tuturor liberalilor prezenţi.


UPDATE Liberalii au anunţat că îl vor susţine pe senatorul Marius Obreja pentru postul de preşedinte al Senatului, în timp ce PDL l-a propus pe Dumitru Oprea.


Cei doi îl vor înfrunta pe Călin Popescu Tăriceanu, senator independent, dar care candidează cu sprijinul USD. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a venit la şedinţă împreună cu Călin Popescu Tăriceanu.

La întâlnire au mai participat Daniel Constantin, Gabriel Oprea, Kelemen Hunor, Ilie Sârbu, Liviu Dragnea şi Varujan Pambuccian. PSD l-a susţinut pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a ocupa postul de preşedinte al Senatului, iar acesta a anunţat că a acceptat propunerea şi a refuzat să comenteze afirmaţiile social-democraţilor care l-au contestat. 


La rândul lor, liberalii au o variantă pentru şefia Senatului şi îl vor propune, potrivit unor surse politice, pe Teodor Atanasiu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu a comentat gestul lui Tăriceanu de a candida la şefia Senatului din partea PSD şi a calificat decizia drept una ruşinoasă.


"Nu mai merită comentariile este probabil cea mai ruşinoasă atitudine a unui fost preşedinte al PNL. Unii dintre ei au murit în puşcăriile comuniste, alţii, cum ar fi Stolojan, Stoica, parcă nu au fost în situaţia atât de jenantă încât să ajungă la uşa şi mâna PSD-ului. Este o încercare disperată", a spus liderul liberal.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1