E oficial! Călin Popescu Tăriceanu, noul preşedinte al Senatului

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu (Foto: Eduard Enea/Adevărul)
Călin Popescu Tăriceanu (Foto: Eduard Enea/Adevărul)

Călin Popescu Tăriceanu, susţinut de grupul parlamentar PSD, de grupul PC, dar şi de UDMR, a fost votat astăzi pentru a prelua funcţia de preşedinte al Senatului, anunţă Adevărul.

UPDATE Tăriceanu a primit 93 de voturi în favoarea sa, în timp ce liberalul Obreja a obţinut 45 de voturi, ale tuturor liberalilor prezenţi.

UPDATE Liberalii au anunţat că îl vor susţine pe senatorul Marius Obreja pentru postul de preşedinte al Senatului, în timp ce PDL l-a propus pe Dumitru Oprea.

Cei doi îl vor înfrunta pe Călin Popescu Tăriceanu, senator independent, dar care candidează cu sprijinul USD. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a venit la şedinţă împreună cu Călin Popescu Tăriceanu.

La întâlnire au mai participat Daniel Constantin, Gabriel Oprea, Kelemen Hunor, Ilie Sârbu, Liviu Dragnea şi Varujan Pambuccian. PSD l-a susţinut pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a ocupa postul de preşedinte al Senatului, iar acesta a anunţat că a acceptat propunerea şi a refuzat să comenteze afirmaţiile social-democraţilor care l-au contestat. 

La rândul lor, liberalii au o variantă pentru şefia Senatului şi îl vor propune, potrivit unor surse politice, pe Teodor Atanasiu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu a comentat gestul lui Tăriceanu de a candida la şefia Senatului din partea PSD şi a calificat decizia drept una ruşinoasă.

"Nu mai merită comentariile este probabil cea mai ruşinoasă atitudine a unui fost preşedinte al PNL. Unii dintre ei au murit în puşcăriile comuniste, alţii, cum ar fi Stolojan, Stoica, parcă nu au fost în situaţia atât de jenantă încât să ajungă la uşa şi mâna PSD-ului. Este o încercare disperată", a spus liderul liberal.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net