E doliu național pentru salvatorii noștri

4-mihaela_dumea1_smurd-25col_lat.png

echipaj, SMURD, victime, prabușire, elicopter
Medicul Mihaela Dumea și asistentul medical Gabi Sandu
Citeste tot despre: 

Moldovenii de peste Prut îi plâng astăzi pe salvatorii noștri. Este zi de doliu în memoria echipajului elicopterului SMURD.

Președintele Republicii Moldova,  Nicolae Timofti, a semnat joi seară un decret prin care ziua de 3 iunie a fost declarată zi de doliu, după prăbuşirea elicopterului SMURD în localitatea Haragîş, situată în raionul Cantemir.

Drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12.00 în toată ţara va fi ţinut un moment de reculegere.

În cazul prăbuşirii de ieri a elicopterului SMURD au fost intentate două dosare penale, unul de către autorităţile de la Chişinău, iar celălalt - de cele de la Bucureşti, scrie publika.md. Elicopterul SMURD a pornit spre Cahul joi, în jurul orei 13.00, pentru a prelua un pacient, de 64 de ani, cetăţean american, care urma să fie transportat la Chişinău.

La ora 14.13, aparatul de zbor a dispărut de pe radare, iar apoi au apărut informaţiile despre prăbuşirea lui în apropierea satului Haragîș, din raionul Cantemir.

3-pilot_si_copilot-25col_lat.png

echipaj, SMURD, victime, prabușire, elicopter
Copilotul Voicu Șoican și pilotul Doru Gavril
La bordul elicopterului se aflau patru persoane, o femeie şi trei bărbaţi: medicul, asistentul medical, pilotul și copilotul.

Cu toții au murit, iar trei dintre ei au fost găsiți carbonizați, după ce aparatul de zbor a explodat la contactul cu solul.

Localnicii din Haragîș spun că în momentul în care elicopterul s-a prăbușit, în zonă era ceaţă, vânt puternic şi ploua abundant.

2-loc_prabusire1-deschide.md-2col_lat.jpg

elicopter, prabusit, smurd, republica moldova
Elicopterul s-a făcut bucăți după prăbușire
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1