E coadă la audierile în dosarul violențelor de la protestele din 10 august

Ultima actualizare:

    FOTO: captura PROTV
FOTO: captura PROTV

Este coadă în această dimineață (13 august) la Parchetul Militar. Procurorii au început audierile celor care au fost victimele violențelor de la protestul din 10 august, din Piața Victoriei. Au făcut apel la toți cei care au fost loviți de jandarmi.

Stau la rând să spună cum au fost loviți de jandarmi la protestul din 10 august, din Piața Victoriei. Manifestanţii agresaţi de jandarmi au fost chemaţi la sediul Parchetului, luni şi marţi (13 și 14 august), din Strada George Georgescu 2 din sectorul 4.

Peste 30 de persoane au solicitat certificate medico-legale şi au depus plângeri împotriva jandarmilor, în ultimele două zile, scrie adevarul.ro. Însă, în urma violenţelor din Piaţa Victoriei, 452 de oameni au fost asistaţi medical, dintre care 70 au fost transportaţi la spital, între ei fiind şi 11 jandarmi. 

Sâmbătă şi duminică, în jur de 30 de persoane care au fost agresate de jandarmi la protestele de vineri seară au mers la Institutul de Medicină Legală pentru a obţine certificate care să ateste agresiunile şi au depus plângeri penale la Parchet, scrie aceeași sursă. Pe lângă certificate medico-legale, mulţi au ataşat şi imagini filmate în timpul violenţelor. Mulți din cei care s-au prezentat astăzi la Parchetul Militar au răni vizibile.

Intervenţia în forţă a Jandarmeriei la protestele din Piaţa Victoriei a fost justificată de provocările huliganilor, iar reacţia preşedintelui Klaus Iohannis, care a vorbit despre intervenţia brutală a jandarmilor, a fost prematură, a susţinut ministrul de interne Carmen Dan. Ea a spus că nu şeful statului trebuie să se pronunţe asupra legalităţii intervenţiei jandarmilor, ci Parchetul Militar şi speră ca imparţialitatea actului de justiţie să nu fie influenţată de afirmaţiile preşedintelui.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net