După cutremure, şi apa din fântâni e otrăvită

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Locuitorii din satul Izvoarele, judeţul Galaţi, au primit ieri 15.000 de litri de apă îmbuteliată, din partea prefecturii.

Oamenii au „interzis" la apa din fântâni, după ce viiturile din ultimele săptămâni au contaminat apa. Sătenii au constatat că apa este tulbure şi are şi un miros de sulf, motiv pentru care au sunat imediat la autorităţi care au venit, au prelevat probe şi le-au trimis la analize. Ieri au primit şi confirmarea.

Click! a scris pe larg despre valul de cutremure din Galaţi

simeon stalpnicul png

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au concluzionat că apa din fântânile de la Izvoarele prezintă o concentraţie de amoniu peste limita admisă şi miros uşor neplăcut de hidrogen sulfurat, ceea ce o face improprie consumului uman. Astfel, prefectul Emanoil Cătălin Bocăneanu a luat din donaţiile existente în depozitele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 15.000 de litri de apă minerală şi le-a distribuit populaţiei.

Toate acestea au o strânsă legătură cu nenororcirile abătute, în ultima vreme, asupra judeţului Galaţi. La 13 septembrie, sute de gospodării au fost măturate de ape, iar 9 oameni şi-au pierdut viaţa, luaţi de o viitură puternică. După ce apele s-au retras, un lanţ de cutremure a avut loc în zonele inundate. Zece cutremure cu magnitudini cuprinse între 3 şi 3,9 s-au produs, în ultima săptămână, în zona Galaţi.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net