După ce au tâlhărit și violat, acum le dam și bani?

puscarie.jpg

ouscarie
În acest moment (18 ianuarie), în penitenciarele din România sunt 23.366 de deținuți

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Au jefuit, au violat sau au înjunghiat, iar acum sunt la pușcărie. Pentru că nu au condiții ca acasă, statul s-a gândit să le dea deținuților niște bani ca să compensenze lipsurile.

Ministerul Justiţiei intenţionează introducerea în lege a acordării unor compensaţii financiare pentru deţinuţii care au executat pedepse în condiţii necorespunzătoate, scrie news.ro. Acesstă măsură este prevăzută în Calendarului de măsuri 2018 – 2024 pentru soluţionarea supraaglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie care a fost aprobat miercuri (17 ianuarie) de Guvern.

Astfel, compensaţia financiară în cazul cazării deţinuţilor în condiţii necorespunzătoare se va realiza după modelul recursului compensatoriu, iar de compensaţiile băneşti ar urma să beneficieze acei deţinuţi care nu au beneficiat de reducerea cu şase zile a pedepselor la fiecare 30 de zile executate în condiţii improprii.

”Suma cuvenită unei persoane care a executat pedeapsa în condiţii necorespunzătoare (şi pentru care nu a obţinut în prealabil zile-câştig potrivit art. 551 din Legea nr. 254/2013) va fi obţinută prin înmulţirea acestor zile-câştig cu o sumă ce urmează a fi stabilită pentru fiecare zi-câştig”, se arată în Calendarul de măsuri publicat de Ministerul Justiţiei.

Oficialii ministerului şi-au propus ca termen pentru realizarea acestei măsuri primul semestru al acestui an.

Ministerul Justiţiei ia în calcul introducerea în legislaţia penală a măsurii supravegherii electronice pentru a reduce supraaglomerarea din penitenciare, decizie care ar urma să fie luată de către judecători, după modelul pedepselor cu suspendare, scrie news.ro.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5