După 5 luni de secetă, s-au rupt norii!

Ultima actualizare:

    Ploiesti. O prahoveancă  a făcut podeţ ca  să poată duce  mâncare la câine
Ploiesti. O prahoveancă a făcut podeţ ca să poată duce mâncare la câine

Miercuri (12 octombrie) a plouat cât pentru două luni, în special în Moldova.

Gospodăriile a sute de persoane sunt inundate în aproape jumătate de ţară. Ce a fost mai greu a trecut, dar în urma ploilor a rămas dezastru.

GALAŢI. A fost potop în jumătate de ţară. Hidrologii au emis, ieri, un ”cod roşu” de inundaţii pentru judeţul Galaţi, după ce căzuse o ploaie torenţială care pe alocuri a avut şi peste 100 l/mp. Ploile torenţiale căzute în cursul nopţii şi ieri dimineaţă au produs inundaţii în localităţile Cudalbi, Valea Mărului, Costache Negri şi Pechea. În cele mai multe cazuri, apa a pătruns în gospodării după ce canalizarea nu a mai făcut faţă, însă au început să iasă din matcă şi râurile, scrie adevarul.ro. Ieri dimineaţă, situaţia era dramatică, iar autorităţile locale au pornit alarmele pentru evacuarea populaţiei limitrofe cursurilor de apă. Pompierii au intervenit ieri dimineaţă şi pentru evacuarea apei care a acoperit liniile ferate din Gara Galaţi. La ISU Galaţi s-au înregistrat peste 50 de apeluri prin 112, prin care s-a solicitat sprijinul pompierilor.

PRAHOVA. Inundaţiile au făcut prăpăd în 16 localităţi din judeţ aflat sub ”cod portocaliu” de precipitaţii. În Tătărani, comuna Bărcăneşti, zeci de familii sunt cu lacrimi în ochi, după ce apa le-a pătruns în locuinţe sau le-a distrus curţile. “Acum două săptămâni am renovat casa. E tot distrus, a venit apa de 40 cm în casă. Am făcut credit la bancă, 8000 de lei, ca să fac renovarea” ne spunea Vasile Neagoe. Ca să ajungă în propria casă, nea Vasile trebuie să treacă prin apa din gospodărie care îi ajunge aproape de brâu. “Am avut noroc că am fundaţia de un metru, dar în spatele casei ajunge apa până aproape de şold. Au fost reprize când efectiv a turnat cu găleata. Aşteptăm să iasă soarele şi să se scurgă apa. Ce altceva să facem?”,  ne-a declarat Ruxandra Ilie.

TULCEA. Cinci  persoane au fost salvate de pompieri, ieri dimineaţă, din microbuzul în care se aflau, după ce vehiculul a fost surprins de o viitură de pe DN 22 F, în apropierea localităţii Horia. Persoanele din microbuz au cerut ajutorul pompierilor miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.15.

BUZĂU. DN 10, Buzău - Braşov, a fost închis în noaptea de marţi spre miercuri, în zona localităţii Siriu, din cauza căderilor de bolovani de pe versanţi, în urma ploilor abundente. 

VRANCEA. Peste o sută de gospodării din 11 localităţi au fost inundate. S-au înregistrat probleme inclusiv în municipiile Focşani şi Adjud, unde apa a intrat în case, curţi şi grădini. Datele provizorii arată că peste 100 de gospodării au fost inundate.

BUCUREŞTI. Şi pompierii de la ISU Bucureşti - Ilfov au fost solicitaţi să intervină, în noaptea de marţi spre miercuri, în 60 de cazuri de inundaţii în subsoluri ale imobilelor sau în locuinţe.

simeon stalpnicul png


    Ruxandra Ilie  intră acum cu  greu în  propria casă
Ruxandra Ilie intră acum cu greu în propria casă

Ploile se opresc vineri

Meteorologii ANM ne dau o veste bună: joi (13 octombrie), precipitaţiile se vor ”muta” spre vestul ţării şi, treptat, vor fi tot mai puţine. ”În 24 de ore, în Capitală au căzut 58 l/mp, iar în judeţele Galaţi şi Buzău, izolat, s-au înregistrat peste 100 l/mp, adică o cantitate care ar fi trebuit să cadă în două luni. Cerul se va degaja treptat de nori, dar temperaturile vor fi mult mai mici decât ar fi normal pentru această perioadă. De pildă, în nordul Moldovei, în loc de 15 grade vor fi 3 -4 grade”, ne-a spus Meda Andrei, meteorolog ANM.


    Bucureşti. Canalizările  iar nu au făcut  faţă potopului
Bucureşti. Canalizările iar nu au făcut faţă potopului


    Vrancea. Peste 100 de  gospodării au  fost inundate
Vrancea. Peste 100 de gospodării au fost inundate


    Tulcea. Un microbuz cu  cinci persoane  a fost luat de  viitură
Tulcea. Un microbuz cu cinci persoane a fost luat de viitură


    Galaţi. Au căzut peste  100 l/mp într-o  singură zi
Galaţi. Au căzut peste 100 l/mp într-o singură zi

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net