După 10 ani de la faptă, fostul ministru Cristian David află dacă va fi condamnat

Ultima actualizare:

    Fostul ministru de interne, Cristian David, este judecat pentru o faptă de acum 10 ani
Fostul ministru de interne, Cristian David, este judecat pentru o faptă de acum 10 ani

Fostul ministrul de interne, Cristain David, va afla astăzi (24 octombrie) decizia pe fond a magistraților, în dosarul în care este acuzat de luarea unei mite de 500.000 de euro, în anul 2007. Decizia va putea fi contestată.

Instanţa supremă ar urma să pronunţe decizia pe fond, marţi (24 octombrie), în cazul fostului ministru de interne Cristian David, judecat după ce ar fi primit mită 500.000 de euro, în anii 2007 - 2008. Banii au fost dați pentru ca fostul minsitru să intervenă la fostul prefect de Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreptului de proprietate pentru o persoană în cazul unui teren din Buzău, scrie news.ro. decizia va fi dată la 10 ani de la faptă.

Decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, aşteptată marţi (24 octombrie), nu va fi definitivă.

Cristian David a fost trimis în judecată de DNA în 16 iulie iulie 2015, alături de Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Niţescu, fostul şef de cabinet al lui David, şi Marian Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău la data comiterii faptei.

În rechizitoriu, procurorii au arătat că, în calitate de ministru al Internelor şi Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Niţescu, Cristian David a pretins, iar, în luna februarie 2008, a primit 500.000 de euro de la un denunţător, beneficiar al unor drepturi litigioase.

Suma respectivă ar fi fost pretinsă şi primită de David pentru a-şi exercita influența pentru emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 ha, aflat în intravilanul municipiului Buzău, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate. Cristian David ar fi luat legătura cu Marian Bîgiu, prefect al judeţului Buzău la acea dată, solicitându-i ajutorul în acest sens, scrie news.ro.

În schimbul promisiunii de exercitare a influenţei, Valeriu Roger Niţescu, în calitate de şef de cabinet al ministrului de interne ar fi pretins şi primit de la aceeaşi persoană 600.000 euro.

Pentru “sprijinul oferit”, cu prilejul unei alte întâlniri, Cristinel Bîgiu ar fi pretins de la denunţător 1.000.000 de euro şi ar fi primit, într-un final, 700.000 de euro. Pentru a masca originea sumelor primite cu titlu de mită şi pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare - cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive între persoanele implicate, spun procurorii.

Cristian David (49 de ani) a fost membru PNL din 1992, iar din 2004 a fost ales senator de Vaslui, iar din 2007 a fost numit ministru internelor. A fost arestat preventiv în ianuarie 2015, a fost în arest la domiciliu din martie 2017, apoi sub control judiciar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net