Dunărea, peste cotele de inundaţie la Calafat, Bechet, Corabia, Turnu Măgurele şi Zimnicea

Ultima actualizare:

    Mii de oameni au muncit pentru a construi digul menit să apere Galaţiul
Mii de oameni au muncit pentru a construi digul menit să apere Galaţiul

Dunărea se situează peste cotele de inundaţie, la staţiile hidrometrice Calafat, Bechet, Corabia, Turnu Măgurele şi Zimnicea şi are un debit de 12.100 metri cubi pe secundă la intrarea în ţară, transmite Mediafax.

La această oră, Dunărea se situează peste cotele de inundaţie (CI), la cinci staţii hidrometrice: Calafat (cu 60 cm), Bechet (cu 84 cm), Corabia (cu 53 cm), Turnu Măgurele (cu 63 cm), Zimnicea (cu 35 cm), se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR).

Digurile de pe sectorul Gruia-Zimnicea au intrat în faza II de apărare (aferentă depăşirii cotei de inundaţie, respectiv codului portocaliu de inundaţii), iar, în aval de Zimnicea, sunt în faza I (aferentă depăşirii cotei de atenţie, respectiv codului galben de inundaţii).

Luni, fluviul Dunărea înregistrează, la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, un debit de 12.100 mc/s.

Echipele ANAR supraveghează 24 de ore din 24 tot sectorul îndiguit al Dunării, prin patrulare permanentă la lucrările hidrotehnice. De asemenea, se monitorizează evoluţia variaţiilor de debite şi niveluri în secţiunile Dunării şi se transmit permanent spre autorităţi informaţii operative pe tot sectorul românesc al Dunării.

Directorul general al ANAR Vasile Pintilie a dispus trimiterea în teren a peste 1.500 de oameni, 150 de utilaje terasiere, 30 de maşini de teren pentru intervenţie, 800.000 de saci (existând posibilitatea de suplimentare pânâ la 1,5 milione de saci), 30.000 mp de folie şi geotextil (existând, de asemenea, posibilitatea de a fi suplimentaţi).

Dunărea se află, de sâmbătă la ora 10.00, sub cod portocaliu de inundaţii pe sectorul aval de Sucursala Hidrocentrale (SHEN) Porţile de Fier - Zimnicea (sector îndiguit aval Gruia), în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. Avertizarea este valabilă până în 26 mai.

În intervalul 18 mai, ora 6.00 - 26 mai, sectorul aval Zimnicea al Dunării (judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Brăila, Ialomita, Constanţa, Galaţi şi Tulcea) se află sub cod galben.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net