Duminică se ruga la icoane, azi e în celulă

Ultima actualizare:

    25 martie S-a predat  poliţiştilor  bucureşteni
25 martie S-a predat poliţiştilor bucureşteni

Un primar extrem de popular în rândul comunităţii din sectorul 2, Neculai Onţanu era nelipsit de la evenimentele religioase. Săptămâna trecută, în duminica Ortodoxiei, edilul a participat la ultima ceremonie închiantă Fecioarei Maria. Acum e în arest.

O sută de preoţi din marile biserici din sector, mii de credincioşi cu icoane-n mâini, sfânta Liturghie, Fecioara cu pruncul, nici Dumnezeu însuşi, nu i-au putut opri pe procurorii DNA să deschidă dosar de urmărire penală pe numele lui Neculai Onţanu. În duminica Ortodoxiei, edilul sectorului 2 s-a alăturat procesiunii religioase de la Biserica Icoanei, cum o face în fiecare an de când e primar. S-a închinat la icoana Maicii Domnului cu pruncul, pictată la anul 1673 de părintele pictor Luca Iconarul. Icoana nu e un obiect de cult obişnuit, altfel n-ar fi fost purtată cu atâta evlavie de preoţi şi nici n-ar fi fost urmată cu atâta veneraţie de mii de enoriaşi.

20 martie Asculta Sânta  Liturghie la  Biserica  Icoanei din  Capitală
20 martie Asculta Sânta Liturghie la Biserica Icoanei din Capitală

Preoţii spun că icoana a lăcrimat de două ori până acum şi e renumită pentru miracolele sale. În Duminica Ortodoxiei, Fecioara n-a făcut nici o minune pentru edilul de la 2, care a fost reţinut de DNA, miercuri, pentru presupuse acte de corupţie. Ieri, Onţanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce procurorii i-au convins pe judecătorii Curţii de Apel că primarul se face vinovat de luare de mită. E vorba de un teren de 1.500 de metri pătraţi chiar în sectorul pe care-l păstoreşte şi care a ajuns, într-un final, la fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea.

Edilul nu a aşteptat să fie ridicat de acasă, ci s-a predat vineri poliţiştilor bucureşteni. Şoferul care l-a dus cu maşina, un poliţist local din subordinea primăriei, s-a ales şi el cu dosar penal, întrucât a intrat cu autoturismul în curtea Poliţiei Capitalei, deşi acest lucru e interzis. Primarul de la sectorul 2 şi-a petrecut prima noapte în arest alături de alţi doi inculpaţi în acest dosar de corupţie: avocata Loredana Radu şi secretarul Consiliului Local al sectorului 2, Toma Şutru, anchetaţi pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Borcea: «I-am promis un milion de euro»

Primarul Neculai Onțanu, acum suspendat din funcție, a fost turnat la DNA de două persoane. Unul dintre „binvoitorii” săi este afaceristul Cristian Borcea, care le-a spus anchetatorilor că era dispus să-i ofere edilului un milion de euro dacă îl ajută să intre în posesia unor terenuri. Al doilea turnător e omul de afaceri Dragoș Dobrescu.

„Am fost de acord cu propunerea lui Dragoş Dobrescu, sens în care la următoarea întâlnire cu primarul Onţanu (…) i-am spus acestuia că Dragoş Dobrescu împreună cu mine doream să obţinem resituirea unor suprafeţe de teren în sectorul 2, întrebându-l dacă ne poate ajuta. I-am spus domnului primar că, în cazul în care vom obţine restituirea, îi vom da o sumă de bani, din câte îmi amintesc, un milion de euro. Domnul primar a fost de acord cu propunerea mea şi mi-a spus că, dacă documentele sunt în regulă, ne va ajuta să obţinem acele terenuri”, se arată în denunțul lui Borcea, potrivit realitatea.net.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net