DSU: 15 pacienţi la ATI Floreasca, 4 vaccinaţi cu schemă completă, dar cu comorbidităţi grave

Ultima actualizare:

    foto: Click!
foto: Click!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a transmis, luni seară, date cu privire la pacienţii internaţi în Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca în valul patru al pandemiei.

Instituţia precizează că au fost internaţi 15 pacienţi, dintre care patru vaccinaţi cu schemă completă, dar cu comorbidităţi grave. Toţi pacienţii au mai mult de şase luni de la imunizare.

”Conform celor precizate de Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, de la debutului valului 4 până în prezent, în secţia ATI-SCUB Floreasca au fost internaţi un total de 15 pacienţi dintre care 4 fiind vaccinaţi cu schemă completă. Totodată, pacienţii vaccinaţi au vârste cuprinse între 72-84 ani şi prezintă comorbidităţi de tipul: boli cardiace, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală renală în program de hemodializă şi imunosupresie. Toţi pacienţii se află la mai mult de 6 luni de la finalizarea schemei de vaccinare”, a transmis, luni seară, DSU, într-un comunicat de presă.  

95,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate

Sursa citată a precizat că, la acest moment, în cadrul secţiei au rămas  11 pacienţi, dintre care doar 3 cu schemă completă de vaccinare, în categoria şi comorbidităţile descrise anterior. 

”Reamintim faptul că în urma raportului elaborat de către INSP pentru perioada 6-12 septembrie 2021, 95,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă. Totodată, în acelaşi interval de timp, 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Raportul INSP mai arată că de la începutul pandemiei până în prezent 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, a mai transmis DSU.  

Specialiştii afirmă că, în valul patru, presiunea pe sistemul medical este evidentă. ”Suntem în plin val 4 al pandemiei, în care presiunea pe sistemul medical este evidentă, unde personalul medical depune eforturi considerabile în scopul salvării de vieţi şi unde autorităţile competente în gestionarea pandemiei de COVID-19 conlucrează eficient, permanent şi continuu în depăşirea acestei situaţii dificile cu care o lume întreagă se confruntă, în ultimul an şi jumătate”, a mai transmis DSU.

Citește și:

Nelu Tătaru: „Danemarca își face griji că românii și bulgarii ar putea să întrețină pandemia”

În jurul Capitalei, rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. Lista localităților cu restricții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net