Drumul de mare viteză București-Alexandria. Cel mai așteptat proiect din sudul țării a fost scos la licitație

trafic-masini-aglomeratie.jpg

DN6 București-Alexandria este foarte aglomerat
DN6 București-Alexandria este foarte aglomerat

Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră din România (CNAIR) a lansat astăzi licitația pentru drumul de mare viteză București-Alexandria. Este unul dintre cele mai așteptate proiecte din sudul țării.

CNAIR a lansat astăzi, 10 mai, licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză care va lega Bucureștiul de Alexandria. Vorbim despre unul dintre cele mai așteptate proiecte din sudul țării.

Cinci ore se fac pe DN6, între București și Alexandria

Drumul național actual DN6 este demult depășit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naționale, străbate foarte multe localități.

harta-drum-de-viteza-bucuresti-alexandria.jpg

Harta drumului de viteză București-Alexandria
Harta drumului de viteză București-Alexandria

Astfel că la sfârşit şi început de săptămână, dar şi de sărbători parcurgerea celor aproape 80 km, dintre Bucureşti şi Alexandria, durează chiar şi cinci ore.

Drumul de mare viteză București-Alexandria. Cel mai așteptat proiect din sudul țării a fost scos la licitație

”Licitația este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR. Din contract, va rezulta un “preliminary design”, o documentație cu un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuși va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluții inovatoare și să facă ajustări tehnologice pe design. Este încă o investiție pentru care am fi putut discuta astăzi de lucrări, sau de licitație pentru lucrări, dacă proiectarea s-ar fi făcut deja în anii ce au trecut. Din păcate, trebuie să o facem abia acum. Dar așa se face infrastructura: așezând cărămizile pentru viitor. Ce vă promitem este că vom urmări cu profesionalism și pasiune, ca pe toate celelalte proiecte, drumul acestei investiții până la deschiderea pentru trafic”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Masterplanul de transport: Drum expres București-Alexandria-Craiova 

În masterplanul general de transport este prevăzut un drum expres de 195 km pe ruta Bucureşti - Ghimpaţi - Alexandria - Roşiori - Drăgăneşti - Caracal - Craiova, ce ar costa 764 mililioane de euro fără TVA.

Pe această rută ar putea circula până la 25.000 de maşini pe zi, potrivit masterplanului.

Ministrul Drulă a mai anunțat că va fi lansată foarte curând licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj, cu o lungime de 250 de km.

 

Citește și: 

Cel mai prost drum din România intră în reparații. DN 68A Margina-Holdea, cea mai tranzitată rută ocolitoare spre Nădlac

11 firme se bat pentru lotul 2 din Autostrada Sibiu-Pitești, Boița-Cornetu. 5 miliarde de lei pentru 31,3 km

 

 

 

Loading...