«Drogurile uşoare mi-au ucis băiatul în 8 luni!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Antonio Tăut. 36 de ani. Bucureşti. Consumator de heroină, din anul 2001. Consumator de etnobotanice, din ianuarie 2011. Decedat, în 4 august 2011. „Ce nu a reuşit să-mi facă heroina în zece ani, au reuşit etnobotanicele în opt luni", i-a mărturisit Anto, aşa cum îi spuneau apropiaţii, mamei sale, cu puţin timp înainte să se stingă.

„Am încercat să scap de dependenţa veche. Acum, am o tentativă foarte riscantă, să nu mă mai droghez cu jegul ăla, să încerc să mă las, consumând de la magazin tâmpenii de-alea, «Magic Powder».Problema e că mă ajută psihic, să nu mă gândesc la alea consumând «legale» câteva zile. Am 2 zile, nu am exagerat, dar simt inima cum a luat-o razna, palpitaţii, ritm mult crescut. Mă tem să nu păţesc vreo nenorocire, încercând să scap", scria Anto în jurnalul său.

Dacă pe certificatul de deces al lui Antonio nu ar fi fost trecută vârsta, 36 de ani, nimeni n-ar fi putut crede că este vorba despre o persoană în floarea vârstei, care avea viaţa înainte, ci, mai degrabă, despre un vârstnic hârşâit de greutăţile vieţii.

„Stop cardio-respirator sub ventilaţie mecanică, iresuscitabil, suferinţă a trunchiului cerebral, accident vascular cerebral hemoragic, cu hematom parieto-temporo-insular drept, endocardită infecţioasă acută, hepatită tip B şi C".

Asta înseamnă că inima şi creierul tânărului erau făcute praf. Nimeni şi nimic nu l-a mai putut salva.

August 2009- La ieşirea din închisoare, Anto părea că şi-a revenit

simeon stalpnicul png

„A fost un băiat obişnuit, cu mult bun-simţ şi căruia i-a plăcut mult lectura. A citit foarte mult, în special filosofie", povesteşte, gâtuită de durere, mama tânărului, care ne-a contactat la redacţie, după ce a citit în Click! seria de articole despre ravagiile pe care le fac etnobotanicele.

În 1999, Antonio s-a căsătorit cu iubirea vieţii lui şi s-au mutat împreună în apartamentul bunicului tânărului, din cartierul Militari.

„Acolo s-a apucat de droguri, în urmă cu zece ani. Îşi injecta heroină. Vânduse tot din casă: aragazul, hota, frigiderul, dulapul. Doar patul mai rămăsese. Soţia lui n-a mai suportat şi a divorţat. L-am internat la Spitalul Obregia, însă, după numai o zi, m-au sunat să vin să-l iau acasă, pentru că distrusese tot acolo şi se bătuse. A plecat în pijama şi papuci din spital şi s-a dus direct să-şi cumpere droguri. L-am internat apoi la Spitalul Studenţesc, unde a stat opt zile, după care şi-a cerut externarea. Bineînţeles că s-a apucat din nou de heroină", povesteşte mama lui Antonio.

Într-o zi, dealerul de la care îşi procura drogurile i-a dat cadou o bilă de heroină ca să-i facă un comision. A fost prins de poliţişti şi a făcut cinci ani de puşcărie. A fost eliberat în data de 4 august 2009 şi a încercat să-şi găsească un serviciu.

August 2011- Antonio ajunsese piele şi os. La câteva zile a murit

simeon stalpnicul png

Peste tot i se cerea, însă, cazierul, motiv pentru care a fost repins de fiecare dată de angajatori.

„Îşi dorea mult să scape de heroină. Îşi dădea seama cât de rău ajunsese, fără soţie, fără prieteni, fără o slujbă. Îşi reproşa tot timpul faptul că ne supără pe noi, aşa că a zis să încerce ceva mai uşor, ca să scape de droguri", a completat mama tânărului. În ianuarie, Anto a început să ia etnobotanice, moment în care, practic, a început sfârşitul. În opt luni, era în mormânt.

Legea etnobotanicelor va fi discutată de deputaţi

Săptămâna aceasta, legea care interzice comercializarea substanţelor psihotrope este din nou pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor.

Aceasta este deja o restanţă din precedenta sesiune parlamentară, iar săptămâna trecută nu a fost discutată. Legea, adoptată deja de Senat, prevede ca cei care vor să vândă astfel de substanţe să ia acordul de la autorităţi, dar doar dacă prafurile nu pun în pericol sănătatea şi nu sunt potenţiale droguri, în urma analizelor.

Citiţi mâine fragmente din jurnalul lui Antonio despre chinurile prin care a trecut din cauza consumului de etnobotanice.

Ai un pont? vrei să ne povestești o experienţă interesantă? sună-ne la 0372.130.111 sau scrie-ne la redactie@click.ro

Citeşte şi:

Fac coadă noaptea la droguri «legale»!

Vin de la şcoală direct la «prafuri»!

Poliţiştii au golit «magazinul de vise»

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net