Dreapta sau stânga? Klaus Iohannis se va duela cu Viorica Dăncilă în turul doi al alegerilor prezidențiale

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis pornește drept favorit pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale
Klaus Iohannis pornește drept favorit pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Ceea ce indicau sondajele de duminică seară a fost validat luni, după ce Biroul Electoral Central a anunțat datele centralizate din 95,89% din secţiile de votare. În turul doi al alegerilor prezidențiale se vor duela Klaus Iohannis de la PNL care a obţinut 36,91% din voturi și Viorica Dăncilă de la PSD care a primit 23,45% din voturile românilor.

Conform cifrelor furnizate de BEC la ora 12.00, pe locul trei este Dan Barna - 14,19%, urmat în ordine de Mircea Diaconu - 9,17%, Theodor Paleologu - 5,69%, Kelemen Hunor - 4,13%, Ramona Ioana Bruynseels a obţiut 2,70% din voturi, Alexandru Cumpănaşu 1,47%. Prezenţa la vot în primul tur al alegerilor prezidențiale a fost de 47,66%, 8.683.688 de români venind la urne, cea mai slabă prezenţă la un scrutin prezidenţial organizat după Revoluție. În străinătate, un număr de 650159 de alegători şi-au exercitat dreptul de vot direct la secţiile de vot, iar alţi 25.189 au recurs la votul prin corespondenţă, numărul total fiind  675.348. Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale va începe, pentru diaspora, vineri 22 noiembrie, la ora 12:00 şi se va încheia duminică, 24 noiembrie, la ora 21:00. În ţară, are loc în 24 noiembrie.

Supărare în USR  

Președintele USR Iași, Cosette Chichirău consideră că Dan Barna a pierdut alegerile pentru că nu a dorit ca USR să intre la guvernare."Suntem dezamăgiți. Însă vin alegerile locale și acolo trebuie să ne concentrăm. E un scor mic. O analiză trebuie făcută. O discuție cu PNL la nivel național trebuie făcută când mai repede deși Dan Barna a spus acum o săptămână că o astfel de discuție este exclusă. Au fost erori strategice! O eroare a fost faptul că nu a avut ceva de spus despre Klaus Iohannis. A costat destul de mult. Nu poți să te bați pentru locul doi dacă vrei să câștigi cursa prezidențială. Și organizarea alegerilor interne în USR a fost o greșeală. Asta ne-a constat și la coeziunea internă. Nu a dat bine nici la public", a declarat Cosette Chichirău, citată de realitatea.net

”Un om”s-a rupt, ALDE spune la revedere Pro România

Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE, a anunţat că după alegerile prezidențiale de duminică alianța dintre ALDE și Pro România s-a încheiat.”Astăzi, alianţa noastră electorală cu Pro România s-a încheiat. Fiecare partid porneşte pe drumul său, separate. E vorba de o colaboare care poartă în dicţionar numele de alianţă. Sigur că în Parlament putem vota legi împreună, am votat şi legi în unanimitate, dar în ceea ce priveşte formalizarea printr-o înţelegere care să aibă un obiectiv comun, această înţelegere se încheie azi", a precizat comform antena3.ro, deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Citiți și

Alegeri prezidențiale 2019. Luptă pe viață și pe moarte pentru un loc în finală!

Alegeri prezidenţiale 2019. Dan Barna, marele perdant: «Am sperat până în ultimul moment»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net