Dramele din spitalul de la Piatra-Neamț. Socrul a murit, ginerele a scăpat la distanță de câteva ore

politician.jpg

Sorin Cazan a fost externat cu câteva ore înainte ca flăcările să ucidă zece persoane
FOTO: Romanul Financiar

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Printre familiile grav afectate de tragedia de de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ se numără şi cea a lui Sorin Cazan, preşedintele organizației municipale Roman a Partidului Mișcarea Populară (PMP). Politicianul a fost externat cu doar câteva cesuri înainte de incendiul devastator, în care s-a prăpădit socrul său.

Momente grele! Sorin Cazan, șeful PMP Roman, a povestit drama prin care trece alături de soție și de soacră, după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus. Mai mult, el și-a pierdut socrul, care se numără printre cei zece pacienți uciși sâmbătă seară de flăcări, la ATI. Familia nu se poate ocupa de înmormântare, din cauza izolării la domiciliu, scrie Adevarul.ro.

Politicianul povestește că a fost internat în spitalul din Piatra Neamţ pe 3 noiembrie și a fost externat chiar sâmbătă, în ziua incendiului, în jurul orei 14.00, după ce testul i-a ieşit negativ. Socrul său, Mihai Militaru, în vârstă de 80 de ani, a rămas în spital, într-o rezervă de două persoane, la etajul al treilea. „Sincer să fiu, nu ştiu când a fost mutat în salonul de opt persoane, toate moarte în incendiu. Nu ştiu motivul pentru care a fost transferat, pentru că nu am vorbit cu el decât la telefon. Când am discutat ultima oară, mi-a spus că respiră greu şi că e conectat la aparatul de oxigen. Nu ştiu de ce a fost transferat în alt salon, la etajul doi. Am convingerea că, dacă ar fi rămas în rezerva de la etajul trei, acum ar fi trăit“, spune, pentru „Monitorul de Neamţ”, Sorin Cazan.

„E cumplit să arzi ca un șobolan” 

Acesta dezvăluie că a aflat de moartea socrului său printr-un SMS, pe care l-a primit de la managerul Spitalului Judeţean, Lucian Micu, în jurul orei 22.00. „L-am întrebat ce vrea să spună şi mi-a zis că socrul meu se află pe lista persoanelor decedate“.  

salon-ars-spital-piatra-neamt.jpg

Imaginile cu urmele lăsate de incendiu sunt cutremurătoare
Salonul ar fi ars din cauza unui scurtcircuit la un injectomat
Foto: Exploziv TV

Șeful PMP Roman n-a decis dacă va acţiona spitalul în judecată, întrucât decizia urmează să fie luată în familie, după funeraliile rudei decedate. Cazan susține că în spital a fost tratat foarte bine de cadrele medicale şi de aceea nu ştie dacă se va îndrepta cu acţiune judecătorească împotriva conducerii. „Nu pot exprima în cuvinte ceea ce trăim acum. Înţeleg că poţi intra în spital cu o boală, e drept, destul de gravă, dar mi se pare cumplit să mori ars ca un şobolan, în urma unei explozii. Este de neînţeles pentru mine tot ceea ce s-a întâmplat“, afirmă politicianul.  

Sorin Cazan crede că a luat temutul virus de la mama sa, care a fost şi ea internată, mai întâi la Spitalul Roman, iar apoi la Spitalul Judeţean din Piatra Neamț, cu COVID - 19. Problema familiei este şi cea a înmormântării socrului, în condiţiile izolării la domiciliu, arată adevărul.ro. „Socrul meu drag şi inimos a căzut victimă incendiului de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamt. Dumnezeu să-l odihnească în pace, unde nu este durere, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit!“, a scris, pe o rețea socială, preşedintele PMP Roman.

Citește și:

Imagini de groază de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Flăcările au mistuit totul

Aparatul de la care a izbucnit incendiul la Piatra Neamț. Injectomatul folosit de medic a făcut scurtcircuit

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5