Drama fraţilor de un sfert de tonă

Ultima actualizare:

    Andrei (9 ani), 70 kg
Andrei (9 ani), 70 kg

Trei frăţiori din Hunedoara, diagnosticaţi cu obezitate morbidă, nu îşi permit o dietă care le-ar putea salva viaţa. Crescuţi doar de tatăl lor, acesta îi hrăneşte cu mezeluri şi cartofi, din cauza posibilităţilor financiare foarte reduse.

România ocupă locul al doilea în Europa la obezitate infantilă. Nu mai este un secret că majoritatea celor afectaţi sunt micuţii din familiile cu venituri foarte mici. Cel mai grav caz de acest fel din România este probabil cel al fraţilor Mărginean, din Hunedoara. Andrei (9 ani), Denisa (11 ani) şi Mădălina (13 ani) cântăresc împreună un sfert de tonă!


    Denisa (11 ani), 70 kg
Denisa (11 ani), 70 kg

Tatăl lor, Nicolae Mărginean, îi creşte de unul singur de trei ani, după ce soţia lui şi-a luat toate catrafusele şi s-a făcut nevăzută, fără să se mai uite în spate. Nicolae Mărginean vorbeşte cu sughiţuri despre incapacitatea de a le oferi copiilor un regim special, care să-i ajute să slăbească. “Nu vreau să mă judece nimeni, pentru că numai eu ştiu cum mă descurc singur”, parcă cere îndurare bietul părinte care îşi vede copiii în suferinţă.


    Mădălina (13 ani), peste 100 kg
Mădălina (13 ani), peste 100 kg

“Care este mâncarea de bază în casa noastră? Mezelurile şi cartofii. Eu le tot zic că nu e bun parizerul, dar mi se face milă de ei când îmi cer. Şi de pâine le zic că nu e bună şi să mănânce mai puţin, dar e greu. Aş face mai multe pentru ei, dar abia trăim cu salariul meu”, se justifică tatăl acestora.Tot el ne spune, îngrijorat, că în ultimii doi ani Denisa s-a îngrăşat zece kilograme, ajungând la 70, Andrei, mezinul, cântăreşte acum tot 70, de la 56, iar Mădălina a depăşit cu mult 100 de kg şi “suferă un pic de diabet”.

Chiar dacă surplusul de greutate nu le permite să aibă o copilărie normală, la joacă, Denisa, Mădălina şi Andrei sunt mereu cu zâmbetul pe buze şi glumesc unul cu altul, fără să se vaite vreo clipă de boala lor. Sunt copii mult prea maturi pentru vârsta lor şi spun că nu-i mai deranjează nici măcar jignirile colegilor de la şcoală. “Pentru ei este mai important cu ce se întorc în cap de la ore, le-am zis să nu pună la suflet răutăţile oamenilor”, explică tatăl.

«Au nevoie, urgent, de schimbarea alimentaţiei»


    Dr.  Camelia Olteanu, nutriţionist
Dr. Camelia Olteanu, nutriţionist

 Specialiştii atrag atenţia, de asemenea, despre gravitatea acestui caz. “Dacă autorităţile sau comunitatea nu vor veni în sprijinul lor, aceşti copii nu vor avea viaţă lungă. Ei au nevoie, urgent, de schimbarea alimentaţiei, cu una sănătoasă. Şi, din păcate, mâncarea sănătoasă costă. Iar dacă mai au şi diabet, lupta cu kilogramele va fi şi mai grea”, ne-a explicat medicul nutriţionist Camelia Olteanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net