Drama celor doi pensionari omorâţi de explozia blocului din Iaşi

victor_bulacovschi.jpg

Victor Bulacovschi
Victor Bulacovschi a predat la Universitatea Tehnică "Victor Asachi" din Iaşi

Explozia i-a ucis pe loc! Profesorul universitar Victor Bulacovschi, fost prorector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, şi soţia sa, Jenica Bulacovschi, fost cercetător la Institutul Petru Poni, ambii pensionari, sunt cele două persoane care au murit luni seară, în urma deflagraţiei ce a avut loc la un bloc din cartierul ieşean Copou.

Zgomotul asurzitor şi suflul exploziei de luni seară i-au îngrozit nu doar pe locuitorii blocului C2 de pe strada Văscăuţeanu numărul 8, ci şi pe cei din cartierele învecinate. Din păcate, accidentul provocat de scurgerea de gaze a ucis doi oameni: pensionarii Victor şi Jenica Bulacovschi.

"Au fost două suflete pereche"

Locatarii din bloc vorbesc la superlativ despre cei doi intelectuali. Drama lui Victor Bulacovschi (75 de ani), fost prorector la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, şi a Jenicăi Bulacovschi (75 de ani), fost cercetător la Institutul Petru Poni, i-a impresionat pe ieşeni. „Nu au fost doar doi bătrâni, au fost două suflete pereche, se iubeau şi încă se iubesc. Au făcut multe persoane să zâmbească şi să se simtă în siguranţă. Erau nişte persoane de nota 10 plus. Ei încă sunt lângă noi. Nu mai sunt fizic, dar sufletul lor e printre noi şi va rămâne. Au fost nişte oameni superbi şi sunt într-un loc mai bun, sunt bine, au murit împreună şi sunt împreună”, spun locatarii blocului C2.

Alte 11 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma deflagraţiei, trei dintre ele aflându-se internate şi ieri. Medicii spun că starea acestor pacienţi este stabilă, ei fiind transferaţi la Spitalul de Neurochirurgie pentru investigaţii suplimentare. Autorităţile ieşene cercetează atent locul accidentului, pentru a stabili cu certitudine cauza exploziei ucigaşe.

Imobil locuit de oameni în vârstă

iasi4.jpg

iasi, explozie
Pompierii au stins flăcările şi i-au evacuat pe locatarii de la etajele superioare
Foto: Inquam Photos

Blocul C2, de pe strada Văscăuţeanu numărul 8, a explodat luni, în jurul orei 20.00, probabil din cauza unei acumulări de gaze la un apartament.  De altfel, mai mulţi locatari au simţit miros de gaz în ultimele zile.
Explozia a avut loc la unul dintre nivelurile inferioare ale imobilului vechi de 40 de ani, în care locuiau persoane în vârstă. Potrivit unui locatar, bucăţi de beton au lovit până şi maşinile situate în apropierea imobilului. Persoane de la etajele superioare au fost scoase de pompieri şi la câteva zeci de minute de la deflagraţie.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1