Dragoș Pătraru se întoarce în televiziunea despre care a zis că-și dă jos chiloții

dragos_patraru.jpg

dragos patraru
Dragoș Pătraru revine cu un nou sezon Starea Nației

Dragoș Pătraru este la un pas de a se întoarce cu emisiunea ”Starea Nației” la TVR, de unde a plecat cu scandal în urmă cu un an și jumătate. ”TVR și-a dat chiloții jos în fața politicienilor”, acuza la vremea respectivă Pătraru.

Potrivit unor surse citate de Pagina de Media, Dragoș Pătraru s-a înțeles deja cu conducerea editorială a TVR pentru a realiza emisiunea ”Starea Nației”, iar Consiliul de Administrație ar urma să ia o decizie chiar miercuri, 9 august.

Pătraru s-ar întoarce astfel în Televiziunea Română, după ce a colaborat cu TVR doi ani, până în 2016. Plecarea nu a fost însă una amiabilă, jurnalistul lansând acuzații grave la vremea respectivă. Totul a pornit de la faptul că emisiunea ”Starea Nației” a fost mutată cu o oră mai târziu în grila de programe, în timpul campaniei electorale, fără consultarea realizatorului ei.

”TVR şi-a dat jos chiloţii, nu a negociat. Probabil i-a întrebat pe politicieni: «Când vreţi?» Iar ei au spus că între 21:00 şi 23:00, că şi ăştia sunt la fel ca angajaţii TVR: cred că televiziunea asta e a lor. A fost picătura care a umplut din nou un pahar care a mai dat de câteva ori pe-afară”, a explicat atunci Dragoș Pătraru într-un interviu pentru Pagina de Media.

Timpul a trecut, iar Pătraru și-a mutat emisiunea la Digi 24, dar și această dată colaborarea s-a încheiat cu un scandal. Jurnalistul și-a anunțat telespectatorii în direct că încheie contractul înainte de termen, invocând o diferență clară de viziune între el și Digi 24.

“"Presa care apără interese ale unor instituții și ale unor corporații e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancționând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituțiilor și ale corporațiilor. Nu ne despărțim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obișnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuși să ne înțelegem cu acești oameni în privința încheierii contractului din care mai avem doi ani”, spunea Pătraru în iunie. 

În acest caz, conflictul a pornit de la decizia conducerii editoriale a postului de televiziune de a nu difuza știrea legată de punerea sub urmărire penală a RCS și a unor manageri. Dragoș Pătraru a acuzat postul de știri că “se uită în altă parte”.

Loading...

Citește și

  • dragos patraru pleaca tvr

    Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației”, a declarat că pleacă de la postul public din cauza modului în care a fost tratat și a felului în care postul a gestionat timpul destinat campaniei electorale.

  • cristiana bota

    Pe vremea când la televizor puteai să vezi câteva minute de desene animate în fiecare seară și multe înregistrări cu Nicolae Ceaușescu, pe cele două programe ale Televiziunii Române, câteva crainice le înseninau viața cenușie a telespectatorilor și dădeau tonul în modă. Toate româncele voiau să se coafeze și să se îmbrace ca Sanda Țăranu, Delia Budeanu sau Cristiana Bota. La 45 de ani de când a debutat la TVR, Cristiana Bota, blonda superbă cu vocea caldă, și-a păstrat farmecul intact.