Dragnea: «Vom merge la Cotroceni cu o propunere de premier care nu poate fi refuzată»

Ultima actualizare:

    PSD și ALDE susțin aceeași propunere de premierFoto: captură video
PSD și ALDE susțin aceeași propunere de premierFoto: captură video

Liviu Dragnea a susținut o conferință de presă joi, 15 decembrie, în care a discutat despre calendarul programului de guvernare, despre majoritatea parlamentară, dar și despre propunerea pe care PSD și ALDE o vor înainta președintelui Klaus Iohannis.

Candidatul pentru postul de premier este membru PSD, dar Dragnea a refuzat să-i spună numele. Liderul partidului care a câștigat alegerile parlamentare a afirmat că președintele țării nu poate refuza propunerea pentru noul premier nici din punct de vedere matematic, nici constitușional sau politic.

”Nu voi face această propunere având în vedere un avantaj pentru mine, pentru preşedintele Iohannis şi nici măcar pentru PSD, ci în interesul acestei ţări. Propunerea va fi făcută prima dată la consultări. Plec de la prezumţia de bună credinţă. Sunt un om resposabil, nu am de gând să promovez un conflict inutil. Vom merge foarte cinstit cu o propunere care poate fi acceptată şi care, din punct de vedere matematic şi politic, să nu fie refuzată”, a declarat Liviu Dragnea.

Despre refuzul de a participa la consultările la care PSD a fost invitat de Klaus Iohannis, președintele social-democraților a declarat: "Nu voi refuza niciodată o invitație atâta timp cât se integrează în prevederile constituționale. Nu aveam pe ce bază să mergem la consultări, pentru că nu se finalizase numărătoarea. După convocarea Parlamentului, PSD va merge cu toată deschiderea la consultări."

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net